X

Spaţiul aerian al aeroportului din Madrid a fost ÎNCHIS. Mai multe zboruri sunt întârziate!

Spaţiul aerian în zona aeroportului Adolfo Suarez-Madrid Barajas a fost închis luni, iar operaţiunile de pe aeroportul madrilen suferă întârzieri după ce au fost detectate drone neautorizate în imediata apropiere, a anunţat Ministerul Transporturilor, Mobilităţii şi Agendei Urbane din Spania, informează El Pais, potrivit agerpres.

Decizia a venit la scurt timp după ora locală 12:30 după ce mai mulţi piloţi au avertizat în legătură cu prezenţa acestor drone în apropierea pistelor.

Citeşte şi: Atacatorul din Londra de-abia fusese eliberat din închisoare

După incident, Agenţia de Stat pentru Securitate Aeriană (AESA) a transmis pe contul său oficial de Twitter că ”zborul dronelor în apropierea unui aeroport reprezintă o infracţiune gravă şi sancţiunile pot ajunge până la 90.000 de euro”.

La rândul său, Enaire, organismul oficial de control aerian, a informat iniţial că sunt întârzieri pe aeroportul Madrid-Barajas. Enaire a recomandat pasagerilor să consulte orarul de zbor cu companiile la care au rezervat biletele şi a amintit că dronele nu sunt jucării.

Agenţia EFE relatează că închiderea aeroportului s-a produs într-o zi complicată deja pentru traficul aerian, din cauza ceţii dense.

Citeşte şi: UE îşi prezintă planul de negociere cu Londra

Potrivit sursei citate, compania aeriană spaniolă Iberia a deviat patru zboruri către Valencia, Valladolid şi Santiago de Compostela. Avioanele deviate veneau de la Miami (SUA), Bruxelles (Belgia), Londra (Regatul Unit) şi Ciudad de México (Mexic).

Compania Air Europa a comunicat că închiderea spaţiului aerian în zona aeroportului din Madrid poate afecta unele dintre zborurile sale, fără a preciza însă care dintre ele.

Reuters relatează că aeroportul madrilen a rămas închis pentru cel puţin două ore şi că 22 de zboruri au fost deviate. 

Tags: Adolfo Suarez-Madrid BarajasaeroportAgenţia de Stat pentru Securitate Aeriană (AESA)Air EuropadroneEnaireIberiamadridspania
Categorii: Diaspora