X

Spaţiul aerian belgian a fost redeschis (Belgocontrol)

Spaţiul aerian belgian a fost redeschis progresiv joi după-amiază, în jurul orei locale 18:00 (16:00 GMT), după ce cu aproximativ două ore mai devreme fusese închis din cauza unei probleme informatice care a împiedicat încărcarea planurilor de zbor în sistem, a anunţat autoritatea belgiană pentru controlul traficului aerian (Belgocontrol), citată de AFP, conform agerpres.

‘Operaţiunile se reiau gradual’, a confirmat un purtător de cuvânt al Belgocontrol, adăugând că traficul aerian ar putea reveni complet la normal în jurul orei locale 20:00.

Citește și : Zuckerberg, criticat de Centrul Simon Wiesenthal pentru lipsa de acţiune faţă de negarea Holocaustului „nazist”

În urma incidentului informatic a fost perturbat traficul aerian pe şase aeroporturi din Belgia, unde avioanele au fost oprite la sol, în timp ce avioanele care survolau această ţară până la altitudinea de 8.000 de metri – ce corespunde zonei gestionate de Belgocontrol – au fost redirecţionate ori au fost obligate să aterizeze.

Belgocontrol nu a precizat deocamdată numărul zborurilor afectate de acest incident informatic.

Citește și : Premierul palestinian condamnă ferm noua lege care defineşte Israelul drept ”statul-naţiune al poporului evreu”

Tags: Belgocontrolincidentspatiul aerianzbor
Categorii: Diaspora