Spaţiul aerian israelian, redeschis după atacul iranian împotriva Israelului

Publicat:

Spaţiul aerian israelian, redeschis după atacul iranian împotriva Israelului

Spaţiul aerian israelian, închis în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică chiar înainte de atacul iranian împotriva Israelului, a fost redeschis de la ora 04:30 GMT, potrivit unui comunicat al autorităţii aeroportuare israeliene, informează AFP şi Reuters.

“Conform directivelor dispozitivului de securitate, spaţiul aerian israelian a fost redeschis de la orele 07:30 ale dimineţii (04:30 GMT) şi aeroportul Ben Gourion este din nou operaţional”, detaliază comunicatul. Site-ul aeroportului informează asupra unor foarte mari întârzieri atât pentru decolări, cât şi pentru sosiri, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

La rândul lor, Irakul, Libanul şi Iordania au anunţat duminică dimineaţa redeschiderea spaţiilor lor aeriene, închise începând de sâmbătă seara din cauza atacului fără precedent al Iranului împotriva Israelului.

Aceste trei ţări anunţaseră în noaptea de sâmbătă spre duminică închiderea spaţiului aerian, precum şi întreruperea traficului.

Iranul a lansat sâmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său de la Damasc. Teheranul a acuzat Israelul de acest bombardament, însă acesta nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian, care nu recunoaşte Republica Islamică.

Duminică dimineaţa, Israelul a anunţat că, împreună cu ţările aliate “a dejucat” atacul iranian împotriva teritoriului său şi au interceptat “99% dintre tirurile” cu rachete şi drone.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.