X

SPD intenţionează să îl desemneze pe Olaf Scholz la funcţia de cancelar al Germaniei

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) intenţionează să îl desemneze pe vicecancelarul Olaf Scholz, în prezent ministru de Finanţe, candidat la funcţia de cancelar al Germaniei în scrutinul parlamentar programat anul viitor, afirmă surse citate de publicaţiile Die Zeit şi Bild, scrie mediafax.

Partidul Social-Democrat a efectuat un sondaj de opinie în rândul membrilor formaţiunii privind preferinţele pentru candidatul la funcţia de cancelar al Germaniei.

Citește și : Unchiul liderului sirian Bashar al-Assad, condamnat la patru ani de închisoare în Franţa

Olaf Scholz, în vârstă de 62 de ani, vicecancelar şi ministru de Finanţe, s-a clasat pe primul loc în preferinţe, cu 57%, urmat de Manuela Schwesig, premierul landului Mecklenburg-Vorpommern, şi de Franziska Giffey, ministrul Familiei, Seniorilor, Femeilor şi Tineretului.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este partenerul de guvernare al Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU, centru-dreapta), formaţiunea cancelarului Angela Merkel. La rândul său, CDU urmează să desemneze candidatul la postul de cancelar al Germaniei, în contextul în care Angela Merkel a anunţat că acesta va fi ultimul său mandat.

Germania va organiza alegeri parlamentare în toamna anului 2021.

Citește și : Air France pregăteşte reducerea personalului cu 8.300 de posturi prin plecări voluntare

Tags: Angela MerkelcancelargermaniaOlaf ScholzSPD
Categorii: Diaspora