Spectacolul mediocru al duo-ului Elon-Donald înfurie sindicatele și îi dezamăgește pe republicani

Publicat:

Spectacolul mediocru al duo-ului ElonDonald înfurie sindicatele și îi dezamăgește pe republicani

„Lașii naibii”, reacția lui Steven Cheung, purtător de cuvânt al candidatului republican la Casa Albă și al fostului președinte Donald Trump, împotriva democraților lui Kamala Harris, nu va intra cu siguranță în istoria fair-play-ului.

Însă indică perfect starea de spirit din SUA în campania 2024, potrivit stiripesurse.


Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Interviul pe care Trump l-a organizat luni cu Elon Musk, proprietarul Tesla și al platformei X este mediocru, iar platforma de socializare, fosta Twitter, se prăbușește. Musk acuză „hackeri” neverificați, în timp ce Trump, răgușit și destul de neclar în audio, încearcă în zadar lovitura de KO, scrie La Repubblica.

Trump a declarat că ridicarea nivelului mărilor, din cauza efectului de seră, „oferă plaje cu vedere la ocean”, că de ani de zile nu există pericole pentru mediu, că dacă Harris va câștiga ar putea cere azil politic de la regimul venezuelean și că Musk are dreptate să concedieze lucrătorii dacă intră în grevă sau se alătură sindicatului.

Un ton deloc potrivit pentru a reporni în sondaje și, de fapt, discuția online Elon-Trump dezlănțuie un adevărat iad viral. TruthSocial, o platformă lansată de Trump în perioada în care a fost interzis de Twitter în 2021 pentru dezinformare cu privire la asaltul asupra Capitoliului, a pierdut brusc 5% pe Wall Street, adică 5 miliarde de dolari, (57% din acțiuni se află în mâinile fostului președinte), pentru că investitorii devin sceptici: Adevărul social, cine mai are nevoie de el?

Trezirea a fost mai gravă marți, cu formidabilul sindicat United Auto Workers, 400.000 de membri activi și 580.000 de pensionari, dându-i în judecată pe Trump și Musk „pentru încălcarea legilor federale care protejează lucrătorii și instigare împotriva drepturilor lor civile și sociale”.

La Convenția de la Milwaukee din iulie, republicanii îl invitaseră pe președintele sindicatului Teamsters, Sean O’Brien, în încercarea de a apropia alegătorii Uniunii, însă discuția dintre prietenii, foști rivali, Trump-Musk năruie speranțele, intrând în analele politicii sociale pentru contradicția între bla-bla-ul viral și realitate. Ca adevărați influenceri, Elon și Donald nu pregătiseră un scenariu, un desfășurător, au improvizat, iar în mijlocul sughițurilor tehnice, ego-urile lor hipertrofiate i-au trădat prin excese, vanități și clișee.

Dacă dezbaterea Trump-Biden din 27 iunie a fost o catastrofă pentru președintele în vârstă, care a fost forțat să se retragă, discuția plină de testosteron dintre Trump-Musk nu i-a reînviat, cel puțin până acum, pe republicani, iar limbajul urât al lui Cheung îi trădează clar frustrarea, în timp ce managerul de social media al lui Harris întreabă ironic: „Ce vrei să spui? E greu de înțeles.

”Musk subestimează animozitatea pe care a stârnit-o folosirea platformei X chiar de către proprietar. Înainte de dezbatere, comisarul european Thierry Breton îl avertizase că „X este răspândită în Europa, iar Musk este obligat să controleze dezinformarea, în conformitate cu EU Digital Service Act”, dar a fost mustrat imediat de managerul X Linda Yaccarino care l-a acuzat de „amestec în politica SUA” și „paternalism” față de cetățenii europeni.

Un pas greșit: Bruce Daisley, fost șef al Twitter din Marea Britanie, semnează un editorial feroce în ziarul The Guardian, concluzionând că, din moment ce boicoturile sunt complet ineficiente, „atunci când încalcă legile britanice actuale privind comunicațiile, Musk și personalul său trebuie trimiși în judecată pentru comportament infracțional, cu mandatul de arestare atașat”, în timp ce Katrina vanden Heuvel, directorul revistei istorice americane de stânga The Nation, o îndeamnă pe Harris să lanseze o campanie antitrust împotriva Google, Meta, Amazon, Apple.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Premierul irlandez Simon Harris marchează noul sezon declarând cu autoritate „era puterii excesive s-a încheiat pentru platformele over the top”.Donald Trump trăiește izolat, Serviciul Secret este obsedat de securitate după atacul de la Butler, Elon Musk este mereu înconjurat de yesmenii din companie.

Ambii spun că sunt siguri că dezbaterea a fost un triumf, iar fostul președinte îi oferă șefului Tesla, care acceptă de bunăvoie, un rol la Casa Albă și o revizuire a cheltuielilor privind impozitele,Continuarea pe 19 august, la Convenția Democrată de la Chicago, unde se vor afla pe podium Clinton, Obama și Biden.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

POLITICO: Prima sarcină a lui Mark Rutte ca şef al NATO este găsirea unei femei care să-l înlocuiască pe Geoană. Acesta va candida la...

POLITICO: Prima sarcină a lui Mark Rutte ca şef al NATO este găsirea unei femei care să-l înlocuiască pe Geoană. Acesta va candida la...

Târguri școlare, organizate în Capitală, timp de o lună

Târguri școlare, organizate în Capitală, timp de o lună Începând cu data de 10 august și până la 10 septembrie, fiecare sector al capitalei urmează...

Școlile vor decide independent dacă încep anul de studii pe 1 sau pe 2 septembrie

Școlile vor decide independent dacă încep anul de studii pe 1 sau pe 2 septembrie Festivitatea dedicată începerii anului de studii 2024-2025 va putea fi...

‘Metalferos’ își caută director general

'Metalferos' își caută director general Consiliul S.A. „Metalferos”, în corespundere cu Statutul societății, anunță concurs pentru ocuparea funcției de director general. Concursul va fi desfășurat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.