X

SPERIAT că va pierde puterea în Belarus, Lukaşenko promite DUBLAREA salariului mediu

Preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a promis marţi dublarea salariului mediu, transmite dpa, potrivit agerpres. Aflat la putere de 26 de ani, el doreşte să fie reales duminică.

Fosta republică sovietică este una din cele mai sărace ţări din Europa, dar Lukaşenko a susţinut că stimulentele de stat pentru investiţii vor duce la majorarea salariilor.

Citește și: Majoritatea germanilor susțin plecarea trupelor americane

‘În cinci ani, salariul mediu în Belarus se va dubla. În acest scop, vom acorda maximum de sprijin investitorilor, în special celor naţionali’, a declarat preşedintele, conform unei liste de promisiuni electorale publicate de ziarul de stat Zviazda. ‘Celor care sunt gata să investească bani în mod cinstit şi corect în ţara noastră li se vor asigura cele mai simple condiţii de afaceri posibile. Oportunităţi absolut egale şi condiţii pentru companiile private şi de stat’, a mai promis liderul de la Minsk.

Luna aceasta, Lukaşenko le-a cerut conaţionalilor săi să lucreze şi în condiţiile epidemiei de coronavirus, pentru a evita ca daunele suferite de economie să fie mai grave decât cele produse de virus. În campania electorală, el a mai promis şi promovarea diversificării economice, pentru a elimina dependenţa de petrol şi gaze.

Citește și: Israelul a atacat din nou Siria

Doi dintre principalii opozanţi ai lui Lukaşenko au fost arestaţi înaintea alegerilor, iar un altul a fugit în Rusia. Doar Svetlana Tihanovskaia, soţia unuia din cei închişi, a reuşit să îşi înregistreze candidatura la preşedinţie. Sute de protestatari au fost reţinuţi în ultimele săptămâni în întreaga ţară.

Tags: alegeriAleksandr LukaşenkobelarusminskSvetlana Tihanovskaia
Categorii: Diaspora