‘Spidermanul francez’ a escaladat un zgârie-nori pentru a susţine pretenţiile Filipinelor în Marea Chinei de Sud

Publicat:

Spidermanul francez’ a escaladat un zgârie-nori pentru a susţine pretenţiile Filipinelor în Marea Chinei de Sud

Un alpinist supranumit ”Spidermanul francez” a escaladat marţi un zgârie-nori din Manila pentru a susţine revendicările maritime ale Filipinelor în disputata regiune a Mării Chinei de Sud, informează Reuters.

Francezul Alain Robert, care a escaladat peste 150 de structuri de acest tip din întreaga lume, inclusiv Burj Kalifa din Dubai şi Turnul Eiffel din Franţa, a atras o mulţime numeroasă de spectatori şi a perturbat traficul rutier în districtul financiar al capitalei filipineze, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

El a escaladat GT Tower, o clădire care are 47 de etaje, fără să folosească hamuri de siguranţă şi a fost arestat imediat după ce a coborât de pe faţada turnului.

Alain Robert a spus că întreprins acest demers pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la disputele maritime dintre Filipine şi China în Marea Chinei de Sud.

“Ştiu că există tensiuni, ştiţi, în legătură cu Marea Filipinelor, şi am făcut asta doar pentru a le reaminti oamenilor că marea şi insulele aparţin Filipinelor şi nimănui altcuiva, aşa că acesta a fost scopul ascensiunii mele de astăzi”, a spus Alain Robert, fără să explice motivele care l-au determinat să promoveze această cauză.

Alain Robert a escaladat acelaşi zgârie-nori şi în anul 2019. Atunci, el a fost arestat şi amendat cu 1.000 de pesos (18 dolari) pentru cascadoria sa.

Filipine a acuzat marţi China de “manevre periculoase”, care au dus la o coliziune între o navă a pazei sale de coastă şi o navă chineză.

Incidentul a fost cel mai recent dintr-o serie de conflicte maritime între Filipine şi China, care sunt prinse într-o dispută teritorială în Marea Chinei de Sud, în pofida unei hotărâri din 2016 a Curţii Permanente de Arbitraj, care a constatat că pretenţiile Chinei nu au la bază un temei juridic. Beijingul a respins însă această hotărâre.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Andy Vergarra, care lucrează în districtul financiar din Manila, a urmărit ascensiunea lui Alain Robert şi a declarat că aceasta a fost “foarte înfricoşătoare”.

“Doar privindu-l acolo sus deja mă face să transpir. Mă face să simt că mi se face rău”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.