X

Spînu despre comentariile Olesei Stamate: „O declarație nepotrivită”

Spînu despre comentariile Olesei Stamate: „O declarație nepotrivită”

„O declarație nepotrivită…”, așa a comentat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, declarațiile colegei sale de partid Olesea Stamate referitor la activitatea Comisiei Situații Excepționale (CSE).

Citește și: Nicio zi fără protest. Fermierii ies din nou în stradă

Fiind întrebat, în cadrul emisiunii „Teritoria Svobodî” de la Realitatea, ce ar trebui să înțeleagă cetățenii atunci când Stamate a spus că „se simte mai liniștită” pentru că nu a făcut parte „nicio zi” din componența CSE, ministru Spînu a răspuns succint: „O declarație nepotrivită”.

Amintim că, anterior, fosta președintă a Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate a făcut remarca referitoare la CSE  în contextul discuțiilor referitoare la închiderea mai multor posturi de televiziune în perioada stării de urgență.

Precizăm că anterior, opoziția parlamentară a criticat activitatea CSE în perioada stării de urgență, iar membrii acesteia au fost acuzați de „depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Mai mult, comuniștii și socialiștii au cerut instituirea unei comisii parlamentare de anchetă, care să verifice legalitatea deciziilor aprobate de CSE, propunerea, însă, nu a fost susținută de majoritatea PAS.

Mai precizăm că pe 19 ianuarie curent, Olesea Stamate și-a anunțat demisia de la șefia Comisiei parlamentare de profil, iar ulterior a fost acuzată de „sabotarea reformei justiției”.

În funcția de președinte al Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități a fost desemnată deputata PAS, Veronica Roșca.

Tags: Andrei Spînuconfruntari PASCSEOlesea StamateSpînu despre Stamate
Politică