X

Spînu despre criticile lui Ioniță: „A tăcut ca… nu mai spun”

Spînu despre criticile lui Ioniță: „A tăcut ca… nu mai spun”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, se arată deranjat de criticile care nu mai contenesc în adresa sa referitoare la achizițiile de gaz.

Citește și: Fermierii ar fi fost vizați de mascați noaptea trecută

Ministrul de profil spune că „este cu inima împăcată” pentru că a făcut tot ce a putut pentru ca țara să nu mai fie dependentă de gazul Moscovei și califică drept speculații și minciuni acuzațiile, care i se aduc, inclusiv, că ar fi responsabilitatea dânsului că moldovenii achită cel mai mare tarif la gaz din regiune.

„Eu , sincer m-am săturat să răspund la tot felul de minciuni referitor la achizițiile de gaz. Nu a  cumpărat mai mult gaz, am cumpărat atât gaz cât era nevoie pentru a asigura securitatea energetică a țării noastre. Eu am spus-o și o repet, după război sunt  mulți eroi, inclusiv domnul Ioniță care a tăcut ca… nu știu cum să zic…nu mai zic. Pentru că în perioada iernii 2021, 2022 2023, când țara asta era 100 % dependentă de gazul de la Gazprom, toți tăceau, s-au trezit când țara este independentă energetic, nu mai este dependenta de Federația Rusă și avem gaz în stoc”, a comentat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Precizăm că anterior, expertul Veaceslav Ioniță, a prezentat calcule conform cărora moldovenii achită cele mai mari tarife la gazele naturale din sud-estul Europei. Claculele lui Ioniță au fost contestate de alți experți de profil.

Tags: achizitii gazAndrei Spînutarif la gazVeaceslav Ioniță
Știrile zilei