Spînu neagă promisiunile făcute fermierilor de PAS: ‘Este un fals’

Publicat:

Spînu neagă promisiunile făcute fermierilor de PAS: ‘Este un fals’

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Spînu, neagă promisiunile făcute fermierilor în electorală lui 2020 și 2021 și declară că nici măcar nu a avut vreo discuție cu agricultorii care au ieșit cu asemenea dezvăluiri. „Este un fals”, a spus Spînu la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

„Este un fals și vă rog dacă mai discutați cu acele personaje să-i rugați să prezinte măcar ceva în acest sens.


Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Nu am discutat niciodată cu ei, nu am participat la nicio discuție pe care ei o menționează și chiar nu înțeleg de unde au scos acest lucru”, a declarat Andrei Spînu

Și deputatul PAS Radu Marian a declarat că nu cunoaște ceva despre promisiunile Partidului Acțiune și Solidaritate, din perioada anilor 2020-2021, făcute fermierilor în schimbul sprijinului oferit în campaniile electorale. „Mi se pare ciudat. Nu este în caracterul nostru să promitem cuiva vreo funcție”, a declarat Marian la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

Fermierul Alexandru Brînză afirmă că în anul 2021, înainte de alegerile parlamentare anticipate, conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate le-a promis agricultorilor locuri pe lista electorală a formațiunii, apoi fotoliul de ministru al Agriculturii și funcții de secretari de stat „în semn de recunoștință pentru susținerea acordată”.

„Este adevărat. De când a fost acea întâlnire, mă gândeam, va fi necesar să spun public acest lucru sau nu. Aici e nevoie de un pix și o hârtie, pentru că au fost mulți pași și atâta manipulare, ei de atunci spun minciuni, aceiași actori care mint și acum, ne-au mințit și atunci.

Înainte de alegeri, am fost invitați la sediul PAS de Igor Grosu. Atunci a venit propunerea: „Noi vă propunem, în Legislativul următor, nu la coadă și nu umplutură pe listă, ne dați o listă, noi o analizăm, facem filtru și vă spunem cine sunt integri și ar merita să fie pe listele PAS”. Au fost multe discuții. Sunt și poze de la acea întâlnire, probabil sunt și video. Noi am fost sceptici, nu ne-am așteptat la așa o propunere, nimeni nu avea o dorință mare de a se implica în politică, mai ales pe listele PAS. Dar, propunerea s-a luat în serios, au fost alese niște persoane, au fost verificate, după care au venit mesaje de la Andrei Spînu: „Ne pare foarte rău, dar nu putem face ce a propus Igor Grosu, pentru că avem niște neînțelegeri pe intern”.

În decembrie 2020, protestele din centrul capitalei au luat amploare. Fermierii cu tractoare au revenit în fața Guvernului și au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare. În același timp, unul dintre ei a răstrurnat o brazdă pe gazonul din fața Catedralei.

În 2023, fermierii au protestat zile în șir în toată țara. Au blocat vama Leușeni și drumuri naționale, dar nu au obținut facilități de la Guvern.

Manifestațiile nu au fost lipsite de scandaluri și ping-pong de acuzații între poliție și protestatari, cu implicarea oficialilor.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Fermierii disperați au ajuns cu protestul și în fața Parlamentului, unde l-au așteptat pe „împăratul Grosu” la discuții. Au adus cu ei și canistre pentru ministrul Agriculturii, în care să pună „motorina promisă de doi ani, care așa și nu a mai ajuns la destinație”.

Premierul Dorin Recean s-a arătat revoltat de protestele agricultorilor, care au ieșit cu tractoarele pe mai multe trasee naționale, iar unii dintre ei, blochează, de câteva zile, vama Leușeni. Acesta a prezentat și sumele alocate de Guvern, pentru a-i ajuta pe reprezentanții ramurii agricole.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit la Astana, capitala Kazahstanului, pentru a participa la un summit regional şi pentru...

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public”

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public” Deputata Marina Tauber cere sancționarea ministrului Educației Dan Perciun și a...

Tot mai mulţi democraţi pun la îndoială stare de sănătate a lui Joe Biden

Tot mai mulţi democraţi pun la îndoială stare de sănătate a lui Joe Biden Parlamentari democraţi au început marţi să pună sub semnul întrebării în...

NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina

NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina Statele membre ale NATO au decis să trimită un emisar special la Kiev, extinzând astfel prezenţa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.