Spionajul rusesc în Marea Nordului este mai important decât se credea

Publicat:

Spionajul rusesc în Marea Nordului este mai important decât se credea

Spionajul rusesc privind conductele noastre, cablurile de electricitate și cablurile de comunicații din Marea Nordului este mult mai extins decât se credea anterior, scriu joi “De Tijd” și “L’Echo”.

Luni de cercetări efectuate de “Tijd” și de organizația neerlandeză Follow The Money dezvăluie 945 de acțiuni suspecte efectuate de aproape 200 de nave civile rusești în proximitatea acestor infrastructuri critice din Marea Nordului, transmite LA LIBRE BELGIQUE, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Parlamentul olandez a votat pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova – Stiripesurse.md


Acești ani de spionaj au oferit Rusiei informații esențiale în cazul în care ar dori să saboteze unul dintre gazoductele noastre sau să-l deterioreze, să intercepteze sau să modifice cablurile noastre de comunicații.

Spionajul rusesc în Marea Nordului este mai important decât se credea

Comparând aceste zeci de mii de mișcări de transport maritim cu conductele și cablurile de pe fundul mării, această cercetare a descoperit modul în care 167 de nave civile rusești au efectuat manevre suspecte la mai puțin de un kilometru de conducte și cabluri.

“Dacă apar modele anormale de navigație deasupra conductelor și cablurilor, este cu siguranță suspect”, a confirmat Thomas De Spiegelaere, purtătorul de cuvânt al celulei de siguranță maritimă a direcției generale a marinei comerciale.

Ambele cotidiene subliniază că majoritatea acestor acțiuni au avut loc în anii dinainte ca Rusia să invadeze Ucraina la începutul anului 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Conferința internațională cu genericul ‘Politici în domeniul drogurilor în Republica Moldova’

Conferința internațională cu genericul 'Politici în domeniul drogurilor în Republica Moldova' Subiectul privind reducerea consumului drogurilor, traficul ilicit de droguri, precum și eforturile autorităților din...

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului

Importurile de cereale ar putea fi licențiate până la sfârșitul anului Conducerea MAIA a avut astăzi, o ședință cu un grup de agricultori, membri ai...

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European, rezervat juniorilor, care...

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.