Un spital catolic nu poate concedia un medic care a divorţat şi s-a recăsătorit (consilier CJUE)

Publicat:

Un spital catolic nu poate concedia un angajat care a divorţat şi s-a recăsătorit, în timp ce respectarea regulilor catolice nu constituie o cerinţă ocupaţională, a declarat joi un înalt consilier al Curţii de Justiţie a UE (CJUE), potrivit agerpres.

Un spital din Dusseldorf (Germania) a concediat un doctor catolic care a lucrat acolo timp de nouă ani după ce s-a aflat că el s-a recăsătorit.


Citește și : Trump: Întâlnirile cu Coreea de Nord au fost ‘foarte pozitive’

Spitalul a considerat că medicul a încălcat obligaţiile morale legate de locul de muncă atunci când a divorţat şi s-a recăsătorit fără a anula prima căsătorie, aşa cum cere catolicismul.

Însă avocatul general al CJUE Melchior Wathelet nu este de acord. “O astfel de profesie de credinţă nu constituie, în acest caz, o cerinţă ocupaţională, cu atât mai puţin una autentică şi justificată”, a declarat el într-un comunicat.

Curtea, ale cărei hotărâri nu pot fi atacate, nu este obligată să urmeze raţionamentul consilierului sau, dar de obicei o face.

Apartenenţa la Biserica Catolică nu este o cerinţă pentru a lucra în spital, iar de la angajaţii non-catolici de acolo nu trebuie să se aştepte să respecte principiile catolice, a insistat consilierul.

Citește și : Kievul este criticat de toată lumea după înscenarea morţii jurnalistului rus

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.