X

Un spital catolic nu poate concedia un medic care a divorţat şi s-a recăsătorit (consilier CJUE)

Un spital catolic nu poate concedia un angajat care a divorţat şi s-a recăsătorit, în timp ce respectarea regulilor catolice nu constituie o cerinţă ocupaţională, a declarat joi un înalt consilier al Curţii de Justiţie a UE (CJUE), potrivit agerpres.

Un spital din Dusseldorf (Germania) a concediat un doctor catolic care a lucrat acolo timp de nouă ani după ce s-a aflat că el s-a recăsătorit.

Citește și : Trump: Întâlnirile cu Coreea de Nord au fost ‘foarte pozitive’

Spitalul a considerat că medicul a încălcat obligaţiile morale legate de locul de muncă atunci când a divorţat şi s-a recăsătorit fără a anula prima căsătorie, aşa cum cere catolicismul.

Însă avocatul general al CJUE Melchior Wathelet nu este de acord. “O astfel de profesie de credinţă nu constituie, în acest caz, o cerinţă ocupaţională, cu atât mai puţin una autentică şi justificată”, a declarat el într-un comunicat.

Curtea, ale cărei hotărâri nu pot fi atacate, nu este obligată să urmeze raţionamentul consilierului sau, dar de obicei o face.

Apartenenţa la Biserica Catolică nu este o cerinţă pentru a lucra în spital, iar de la angajaţii non-catolici de acolo nu trebuie să se aştepte să respecte principiile catolice, a insistat consilierul.

Citește și : Kievul este criticat de toată lumea după înscenarea morţii jurnalistului rus

Tags: angajatcatolicCJUEdusseldorfgermaniaspital
Categorii: Diaspora