X

Spitalele din Armenia au intrat în COLAPS din cauza coronavirusului

Armenia a admis joi că spitalele ţării nu pot îngriji în acelaşi timp pacienţii care necesită un tratament urgent împotriva COVID-19, relatează EFE, potrivit agerpres. “Am veşti proaste. Am înregistrat 697 noi cazuri într-o singură zi”, a declarat premierul ţării, Nikol Pashinyan, într-o conexiune directă de pe contul său de Facebook.

Pashinyan, care a informat la începutul săptămânii că el însuşi a contractat coronavirusul deşi nu prezintă simptome de infecţie, a precizat că infecţia COVID-19 a ucis în ţară 15 persoane într-o singură zi.

Citește și: George Floyd fusese INFECTAT cu coronavirus

Premierul armean a asigurat că 75 % dintre cei infectaţi cu noul coronavirus nu prezintă simptome că ar fi contractat boala, dar ceilalţi au nevoie de un tratament intensiv, fapt ce a dus la colapsul sistemului medical al acestui mic stat caucazian.

“Restul de 25 % au nevoie de o terapie intensivă şi deja ne aflăm în situaţie gravă, având în vedere că serviciile medicale nu au capacitatea de a spitaliza toate cazurile în acelaşi timp”, a subliniat el.

Citește și: ATAC cu cuțitul într-o școală din China (VIDEO)! 40 de oameni au fost răniți

Pashinyan, care a început să publice pe Facebook clipuri cu încălcări ale normelor sanitare, a făcut din nou apel la cetăţeni să respecte măsurile stabilite şi, mai ales, să păstreze distanţarea fizică şi să folosească măşti de protecţie.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, Armenia a raportat în total 11.221 cazuri de contagiere şi 244 de decese asociate infecţiei COVID-19.

Tags: armeniacolapscoronaviruscovid-19Nikol Pashinyanspitale
Categorii: Știrile zilei