Spitalele din Beirut, aproape saturate din cauza bolnavilor de COVID-19

Publicat:

Spitalele din Beirut sunt aproape saturate din cauza afluxului de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus, iar Libanul este “în pragul dezastrului” după explozia devastatoare din capitală, a declarat ministrul demisionar al sănătăţii, Hamad Hassan, relatează AFP, scrie agerpres.

În ultimele săptămâni, Libanul s-a confruntat cu o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus. Ţara a înregistrat duminică un record de contaminări, şi anume 439 de bolnavi noi, care au ridicat numărul total de cazuri de COVID-19 la 8.881 de la începutul epidemiei în Liban, dintre care 103 decese.


Citește și : Cutremur cu magnitudinea 5,1 în largul insulei greceşti Hydra

“Spitalele publice şi private ale capitalei au o capacitate de primire foarte limitată, fie că este vorba despre paturi în unităţile de terapie intensivă, fie de aparate de ventilaţie mecanică”, a avertizat în cadrul unei conferinţe de presă Hamad Hassan.

“Suntem în pragul dezastrului, nu avem luxul de a avea răbdare”, a spus el, pledând pentru o nouă perioadă de izolare de două săptămâni pentru a oprit propagarea epidemiei.

“În capitală, unităţile de terapie intensivă şi departamentele spitaliceşti amenajate pentru a lupta împotriva epidemiei în spitalele publice sunt pline”, a afirmat anterior Hassan pentru postul de radio Vocea Libanului.

“În majoritatea spitalelor private care primesc pacienţi afectaţi de coronavuirus, paturile la terapie intensivă sunt pline”, a mai subliniat ministrul demisionar.

El a explicat că patru spitale ale capitalei care primesc cazuri de COVID-19 sunt “nefuncţionale” după explozia devastatoare din portul Beirut de pe 4 august, care a distrus cartiere întregi ale capitalei.

Situaţia haotică de după explozie face dificilă instituirea unei izolări sau respectarea măsurilor de prevedere, a mai avertizat ministrul.

“Capacitatea noastră de a controla comportamentele faţă de virus este mai limitată”, a recunoscut el, făcând referire la “deplasări ale familiilor în spitale pentru a căuta răniţi sau dispăruţi’ şi la mobilizarea din stradă, unde zeci de voluntari caută zilnic prin dărâmături.

Citește și : Lukaşenko se ‘ține tare’: Nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale în Belarus

Guvernul a decretat o izolare provizorie, anulată după explozia devastatoare soldată cu peste 177 de morţi şi 6.500 de răniţi.

Deflagraţia a fost provocată de un incendiu într-un depozit unde erau stocate, potrivit autorităţilor, 2.750 de tone de nitrat de amoniu de ani de zile.

Pandemia a fost controlată iniţial de autorităţile libaneze, care au impus la jumătatea lui martie o izolare respectată în mare parte. Dar cazurile de COVID-19 au început din nou să se înmulţească la începutul verii, odată cu ridicarea progresivă a restricţiilor

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Strangulată în Marea Neagră – Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere

Strangulată în Marea Neagră - Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere Conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina...

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.