Spitalele din Cehia nu mai fac faţă cazurilor grave de coronavirus

Publicat:

Republica Cehă are în total 1.568 de bolnavi de COVID-19 în stare gravă sau internaţi la terapie intensivă, o cifră maximă de la începerea pandemiei şi o provocare pentru sistemul spitalicesc aflat la limită, a informat marţi Ministerul Sănătăţii citat de EFE, potrivit agerpres.

La 25 februarie Cehia număra 1.550 de persoane în stare gravă, o cifră care în acest al treilea val al pandemiei, a fost depăşită o săptămână mai târziu.


Citeşte şi: Americanii cer Riadului SĂ DESFIINŢEZE brigada care l-a omorât pe Khashoggi

În total, 7.717 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în spitalele din această ţară, reprezentând 5,18% din contagierile active, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Capacitatea spitalelor pentru pacienţii în stare gravă se află la limită, doar 15% dintre unităţile de la terapie intensivă fiind disponibile: 150 de unităţi pentru persoanele diagnosticate pozitiv şi 456 pentru pacienţii non-COVID-19.

Citeşte şi: China vrea să-şi vaccineze 40% din populaţie până la sfârşitul lui iulie

Republica Cehă menţine o rată de contagiere acumulată în ultimele două săptămâni de 1.120 la 100.000 de locuitori, cea mai înaltă din Uniunea Europeană (UE).

Ţara centro-europeană a adoptat luni noi măsuri de restricţie, ce vizează deplasările timp de trei săptămâni între provincii, închiderea tuturor centrelor şcolare şi a magazinelor neesenţiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.