X

Sportivii ucraineni ar trebui să evite echipa Rusiei la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing (ministrul sporturilor)

Sportivii ucraineni ar trebui să evite contactele cu echipa Rusiei la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing oricând este posibil, a recomandat ministrul ucrainean al sporturilor, Vadim Gutzeit, citat joi de agenţia DPA, potrivit agerpres

Într-o aşa-numită “conversaţie online patriotică”, sportivilor li s-a recomandat “să nu stea împreună cu sportivii ruşi şi nu facă fotografii” cu aceştia, a declarat joi Gutzeit pentru site-ul de ştiri Tribuna.

Citește și : Defrişările din pădurea amazoniană au ajuns la un nivel record

Tensiunea politică dintre Moscova şi Kiev este ridicată de la anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea la scurt timp după Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci din 2014.

Rusia a poziţionat trupe în jurul graniţelor Ucrainei, provocând temeri privind o potenţială invazie în ciuda faptului că Moscova neagă acest lucru.

Cu toate acestea, ministrul ucrainean a recunoscut că “nu putem interzice acest lucru” înainte de ceremonia de deschidere de vineri la Beijing. Sportivii ucraineni au fost de asemenea sfătuiţi, potrivit unor relatări din presă, să nu acorde interviuri sau să facă comentarii în Rusia, notează DPA.

La Jocurile de Vară 2020 de la Tokyo amânate până anul trecut, atleta ucraineană medaliată cu bronz la săritura în înălţime Iaroslava Mahucih a fost criticată după ce s-a pozat împreună cu câştigătoarea medaliei de aur, rusoaica Maria Lasiţkene.

Citește și : Comisia Europeană propune prelungirea folosirii certificatului verde

Tags: Beijingcrimeeakievmoscova
Categorii: Diaspora