Sprijin masiv pe străzile din Erevan pentru Nikol Pashinyan

Publicat:

Peste 20.000 de persoane s-au adunat marţi la Erevan la apelul opozantului Nikol Pashinyan, care a acuzat partidul la putere că vrea să împiedice alegerea sa în funcţia de prim-ministru de către parlamentul reunit în sesiune extraordinară, relatează AFP, potrivit agerpres.

Piaţa Republicii, din inima capitalei armene, era la ora 09.30 GMT pe jumătate plină de manifestanţi, a constatat corespondentul AFP la Erevan.


Vezi şi: INFERN în Sao Paolo. Un zgârâie-nori S-A PRĂBUŞIT! (VIDEO)

Aceştia agitau steaguri naţionale şi strigau ‘Pashinyan este prim-ministru’, în faţa unui ecran uriaş pe care erau difuzate dezbaterile din parlament, reunit în şedinţă extraordinară de la ora 08.00 GMT pentru a-l alege pe noul şef al guvernului.

Votul ar urma să aibă loc după patru-cinci ore de dezbateri, potrivit observatorilor.

Nikol Pashinyan, aflat în fruntea manifestaţiilor antiguvernamentale care zguduie de două săptămâni Armenia, a promis un ‘tsunami politic’ dacă nu va fi ales prim-ministru, şi i-a chemat pe armeni să iasă în stradă.

Pashinyan, susţinut de trei din cele patru formaţiuni din parlament, poate conta pe 47 de voturi, dar are nevoie de 53 pentru a fi ales. Îi sunt necesare, aşadar, voturi de la Partidul Republican, aflat la putere, care deţine 58 din cele 105 de mandate de deputat şi care nu a prezentat un contracandidat.

Citeşte şi: Noi dureri de cap pentru Trump. Starleta XXX îl dă iar în judecată

Până acum, partidul la putere semnalase că nu doreşte să prezinte un candidat rival şi că nu se va opune alegerii lui Pashinyan. Tonul s-a schimbat însă marţi, după o întâlnire între reprezentanţii formaţiunii şi Pashinyan.

‘După întâlnirea nesatisfăcătoare de ieri, sunt convins că dl Pashinyan nu poate fi prim-ministru’, a declarat Eduard Sharmazanov, purtător de cuvânt al Partidului Republican şi vicepreşedinte al parlamentului, citat de agenţia rusă Interfax.

Într-un mesaj publicat în cursul nopţii, Nikol Pashinyan a acuzat Partidul Republican că vrea să-i împiedice alegerea.

Armenia traversează din 13 aprilie o criză politică fără precedent. La 23 aprilie, manifestaţiile la care au luat parte zeci de mii de opozanţi au dus la demisia lui Serzh Sargsyan, ales prim-ministru cu şase zile în urmă de către deputaţi, după ce timp de zece ani exercitase funcţia de preşedinte.

Citeşte şi: Doi arabi israelieni sunt judecaţi la Riad pentru spionaj şi terorism

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Milsami Orhei și Zimbru Chișinău au fost eliminate din cupele europene

Milsami Orhei și Zimbru Chișinău au fost eliminate din cupele europene Milsami Orhei și Zimbru Chișinău au fost eliminate din cupele europene inter-cluburi. Ambele echipe...

Fermierii cer demisia ministrului Agriculturii

Fermierii cer demisia ministrului Agriculturii Membrii Asociației „Forța Fermierilor” cer demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, pentru o declarație politică a acestuia. Mai exact, agricultorii au...

Rusia a redevenit mare jucător în Europa: Principala armă a lui Putin s-a ‘reîncărcat’

Rusia a redevenit mare jucător în Europa: Principala armă a lui Putin s-a 'reîncărcat' Livrările medii zilnice de gaze naturale ale Gazprom către Europa au...

Sulițașul Andrian Mardare, optimist înaintea Jocurilor Olimpice

Sulițașul Andrian Mardare, optimist înaintea Jocurilor Olimpice Odată cu luptătorii, la Paris a plecat și sulițașul Andrian Mardare. Atletul de 29 de ani va participa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.