Ce spune guvernul lui Merkel după retragerea lui Ozil din naţionala germană

Publicat:

Majoritatea celor aproape 3 milioane de persoane de origine turcă ce trăiesc pe teritoriul german sunt bine integrate, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a cancelarului Angela Merkel, după ce fotbalistul Mesut Ozil a decis să se retragă din naţionala de fotbal a Germaniei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Reprezentanta cancelarului german a subliniat că persoanele cu trecut legat de migraţie sunt binevenite în Germania.


Citeşte şi: ATAC armat la Toronto (VIDEO) – Doi morți și 13 răniți

Purtătoarea de cuvânt, care l-a descris pe Ozil drept un mare jucător de fotbal care a făcut foarte multe pentru echipa naţională a Germaniei, a subliniat că Angela Merkel respectă decizia jucătorului de origine turcă.

Mesut Ozil şi-a anunţat duminică retragerea din selecţionata Germaniei, evocând ‘rasismul’ din criticile care l-au vizat după eliminarea naţionalei Germaniei încă din primul tur al Cupei Mondiale de fotbal 2018.

Criticat după ce s-a fotografiat alături de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, înaintea Mondialului din Rusia, Ozil a dat asigurări că gestul său nu a avut “nicio intenţie politică”.

Citeşte şi: Un influent politician sud-coreean s-a aruncat de la fereastră

Mesut Ozil a rupt tăcerea după ce s-a aflat în centrul polemicii, în urma publicării faimoasei fotografii în care el şi compatriotul său Ilkay Gundogan (Manchester City) s-au pozat alături de şeful statului turc, aflat atunci în plină campanie electorală, înainte de a obţine un nou mandat de preşedinte. Acest lucru le-a adus celor doi jucători critici dure, mai ales după eliminarea prematură a campionilor mondiali din 2014 după faza grupelor CM 2018.

În vârstă de 29 ani, Mesut Ozil a părut deranjat în special de absenţa sprijinului Federaţiei germane de fotbal (DFB) şi a preşedintelui acesteia, Richard Grindel.

“În timp ce eu am încercat să-i explic lui Grindel moştenirea mea, rădăcinile mele, şi în consecinţă să îl fac să înţeleagă motivele care m-au condus să fac această fotografie, el era mai interesat să vorbească de propriile poziţii politice şi să minimalizeze opinia mea. Nu voi mai servi drept ţap ispăşitor pentru incompetenţa şi incapacitatea sa de a-şi face corect munca”, a conchis Ozil, autorul a 23 de goluri în 92 de partide disputate în tricoul naţionalei germane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.