X

Ce spune May despre un referendum privind independenţa Scoţiei

Premierul britanic, Theresa May, consideră că nu este momentul potrivit pentru un al doilea referendum privind independenţa Scoţiei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al şefei guvernului britanic, adăugând că nu există o dorinţă în acest sens, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, a declarat duminică că va lua din nou în considerare organizarea unui referendum privind independenţa Scoţiei atunci când guvernul britanic va oferi o anumită certitudine în legătură cu Brexitul.

Citeşte şi: Manevre militare ruseşti în Marea Azov. Circulaţia navelor ucrainene a fost restricţionată

‘Acum nu este momentul pentru un nou referendum de independenţă şi nu există nici o dorinţă în acest sens’, a spus purtătorul de cuvânt al premierului May.

La începutul lunii mai, zeci de mii de persoane au manifestat la Glasgow pentru a cere independenţa Scoţiei faţă de Regatul Unit.

Manifestaţia anuală a separatiştilor scoţieni a luat amploare după referendumul pentru independenţă din 2014, când naţionaliştii s-au dovedit minoritari, iar 55% din votanţi au optat pentru rămânerea Scoţiei în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Citeşte şi: Ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile din SUA se poate încheia în toamnă

Tags: glasgowindependentamarea britanieNicola SturgeonscotiaTheresa May
Categorii: Diaspora