Sria acuză că bombardamentele turce au afectat grav un templu antic din Afrin

Publicat:

Guvernul sirian şi un monitor de război au declarat că bombardamentele turce din regiunea Afrin ocupată de kurzi au afectat grav un templu antic.

Informaţia a fost dată duminică, potrivit Reuters, şi face referire la Ain Dara, un templu din epoca Fierului cu ruine de blocuri de bazalt sculptate şi basoreliefuri, potrivit news.ro .


Într-un comunicat, departamentul de antichităţi al Guvenului sirian a solicitat presiuni internaţionale asupra Turciei de „a împiedica ţintirea siturilor arheologice şi culturale”.

Citește și : Donald Trump : „Am un extraordinar respect pentru femei. Extraordinar respect pentru femei”

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, monitor cu centrul la Londra, a transmis că Ain Dara a fost expus bombardamentului turc, care a cauza stricăciuni, dar nu avarii grave.

Operaţiunea turcă împotriva miliţiei kurde din siria YPG din Afrin a început în urmă cu o săptămână şi a fost caracterizată de bombardamente puternice.

Guvernul sirian al preşedintelui Bashar al-Assad a condamnat asaltul turc, dar se opune aspiraţiei YPG şi kurzilor pentru autonomie în părţi din nordul Siriei.

Războiul civil din Siria a început în 2011. Din cauza lui numeroase situri istorice au fost distruse sau au suferit stricăciuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.