X

Stadionul din orașul Nisporeni ar putea găzdui meciuri de fotbal internaționale

Stadionul din orașul Nisporeni ar putea găzdui meciuri de fotbal internaționale

FMF și autoritățile locale intenționează să obțină certificare internațională pentru acest complex sportiv, care a fost renovat recent, transmite moldfotbal.

Leonid Oleinicenco, președintele FMF, a declarat pentru site-ul Agenției de Dezvoltare Regională Centru: – Complexul va putea permite găzduirea, inclusiv cazarea unor sportivi. Cu timpul, FMF planifică, într-un parteneriat cu autoritatea publică locală, să dezvolte acest complex, să-i atribuim certificare internațională, astfel ca să putem organiza meciuri cu participarea selecționatelor naționale de diferite categorii de vîrstă.

Citește și: De astăzi, 20 aprilie, troleibuzul turistic va avea încă un traseu

Stadionul din Nisporeni a fost reparat, în perioada anilor 2017 – 2022, cu peste 92 de milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și de către Consiliul raional Nisporeni, la care s-au adăugat și investițiile FMF. Proiectul a mai inclus amenajarea parcului din satul Milești, raionul Nisporeni.

Arena din Nisporeni are o capacitate de 5 200 de locuri, dintre care mai mult de jumătate sînt acoperite. Complexul sportiv dispune de o parcare pentru cîteva sute de mașini, o sală de sport și un hotel modern. Pe această arenă a avut loc Finala Cupei Moldovei 2022, în care Sheriff a învins Sfîntul Gheorghe cu scorul 1:0.

Tags: fotbaljucătorimeciuri internaționalerenovare
Social