X

Stare de urgenţă în California. Cel mai mare incendiu din istorie face prăpăd în LA – FOTO/VIDEO

Jerry Brown, guvernatorul statului California, a declarat stare de urgenţă în Los Angeles, duminică, din cauza celui mai mare incendiu de vegetaţie din istoria metropolei americane, informează DPA, potrivit agerpres.

Declararea stării de urgenţă va elibera o serie de resurse financiare speciale, ce vor fi utilizate pentru combaterea flăcărilor care au devastat deja aproximativ 2.350 de hectare la nord şi în centrul comitatului Los Angeles, în regiunea Verdugo Mountains.

Citeşte şi: La un pas de RĂZBOI? SUA şi Coreea de Sud pregătesc RĂSPUNSUL pentru Phenian

Incendiul a determinat închiderea unei autostrăzi principale din zonă şi doar 10% din focare au fost izolate, a precizat Departamentul Pompierilor din Los Angeles.

Aproximativ 800 de pompieri luptă în prezent cu flăcările din regiunea La Tuna, iar autorităţile locale au lansat deja un avertisment pentru populaţia din zonă, temându-se că incendiul ar putea să avanseze în direcţii care vor fi greu de anticipat în contextul intensificării vântului şi a creşterii temperaturilor.

Evacuări obligatorii au fost deja realizate pentru aproximativ 700 de familii, însă, pentru moment, doar trei locuinţe din acea regiune au fost distruse de flăcări.

Tags: californiaincendiu de vegetatielos angelesregiunea La TunaSUAVerdugo Mountains
Categorii: Știrile zilei