X

Stare de ‘urgenţă climatică’ în Milwaukie

Milwaukie a devenit primul oraş din statul american Oregon care a declarat stare de ‘urgenţă climatică’, în cadrul eforturilor de a lupta împotriva impactului schimbărilor climatice, a anunţat luni postul de televiziune public din Oregon, relatează marţi Xinhua, potrivit agerpres.

Primarul oraşului Milwaukie, Mark Gamba, a afirmat că a declarat ‘urgenţă climatică’ pentru a determina guvernul să răspundă mai rapid la provocările reprezentate de schimbările climatice.

Citeşte şi: Doi arabi israelieni, inculpaţi pentru spionaj

‘În sferele politice, avem tendinţa de a folosi termenul ‘urgenţă’ atunci când trebuie să facem ceva extraordinar. Spre exemplu, atunci când există o stare de urgenţă, diferite legi încep să fie aplicate (şi) diferite reguli sunt implementate’, a mai spus Gamba.

Oraşul a adoptat o rezoluţie ce vizează implementarea de măsuri pentru a atinge ‘neutralitatea climatică’ până în 2045. Gamba a afirmat că speră că şi alte oraşe vor lua de asemenea măsuri şi vor adopta planuri de acţiune similare.

Citeşte şi: Americanii sunt sfătuiţi să evite călătoriile în China

‘Dacă mai multe oraşe au planuri de acţiune climatică … atunci organismele care controlează acele lucruri … vor începe să facă modificările pe care trebuie să le facă’, a mai spus el.

Peste 1.300 de oraşe din 26 de ţări din întreaga lume au declarat stare de ‘urgenţă climatică’ în acest an, potrivit grupului Climate Mobilization din SUA.

Tags: Mark GambaMilwaukieOregonSUAurgenţa climatică
Categorii: Știrile zilei