Stare de urgenţă în New York: Cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc la 21

Publicat:

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a instaurat sâmbătă starea de urgenţă pentru a lupta împotriva noului coronavirus, care continuă să se răspândească, cu 21 de cazuri noi şi un total de 76, informează AFP, potrivit agerpres.

Starea de urgenţă face posibilă accelerarea procedurilor de achiziţie de echipamente şi de angajare de personal, exact de ceea ce avem nevoie în prezent, a explicat guvernatorul într-o conferinţă de presă la Albany. Potrivit acestuia, costul luptei cu Covid-19 a fost “probabil” de 30 de milioane de dolari pe săptămână pentru acest stat american.


Citește și : O deputată iraniană a decedat din cauza coronavirusului

Guvernatorul a mai anunţat că în prezent se fac teste pentru coronavirus 24 de ore pe zi, prin aceasta urmărindu-se identificarea cât mai multor cazuri pozitive pentru a le izola şi a încetini răspândirea virusului.

Majoritatea persoanelor infectate (57) sunt legate de o comunitate evreiască ortodoxă din New Rochelle, focar de infecţie în comitatul Westchester.

“Westchester este o problemă evidentă, vorbim despre contagiune în cadrul grupurilor, iar aceste grupuri tind să infecteze tot mai mulţi oameni”, a insistat guvernatorul, adăugând că perioada de carantină de 14 zile pentru cei infectaţi ar putea fi prelungită.

În faţa propagării virusului, vizitatorii nu mai au voie să intre în centrele pentru bătrâni din New Rochelle.

Andrew Cuomo a avertizat şi împotriva tentativei comercianţilor de a umfla preţurile la anumite produse, indicând că a profita de penurie în perioada stării de urgenţă este ilegal şi cei care fac acest lucru riscă urmărirea penală.

Citește și : Dispută în Grecia între medici şi Biserică pe tema coronavirusului

“Am fost procuror de stat, am început deja urmărirea penală” în cazuri similare, a avertizat el, citând informaţii de la consumatori despre “o sticlă de gel dezinfectant vândută cu 80 de dolari”.

Statele Unite au înregistrat peste 200 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care cel puţin 19 fatale, potrivit rapoartelor oficiale centralizate de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta

Ion Chicu: PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta Fostul Prim-ministru, Ion Chicu, întreabă dacă rectificarea Bugetului de Stat prin Decizie-protocolară, adică fără...

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România

BERD împrumută 100 de milioane euro pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din România Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat...

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

Adrian Dupu, întâlnire cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian...

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual

Parlamentul a ratificat Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual Aleșii poporului au ratificat astăzi Convenția Consiliului Europei pentru protecția patrimoniului audiovizual, comunică MOLDPRES. Convenția subliniază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.