Stare de urgenţă la Lipeţk! O bază aeriană militară rusă este în flăcări

Publicat:

Stare de urgenţă la Lipeţk! O bază aeriană militară rusă este în flăcări

O bază aeriană militară este în flăcări în regiunea Lipeţk din sud-vestul Rusiei, la aproximativ 300 km distanţă de frontiera cu Ucraina, într-o zonă vizată în cursul nopţii de un atac masiv cu drone ucrainene, în urma căruia autorităţile regionale au instituit stare de urgenţă şi care a fost revendicat între timp de armata ucraineană, transmit AFP, DPA şi EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Un incendiu s-a declanşat pe un teren al aviaţiei militare din regiunea Lipeţk”, au indicat agenţiile oficiale ruse de presă TASS şi RIA Novosti, citând Ministerul regional pentru Situaţii de urgenţă, fără să precizeze dacă incendiul a fost sau nu provocat de un atac ucrainean.


Citeşte şi: Ucraina atacă masiv cu drone regiunea Lipeţk din Rusia – Stiripesurse.md

Atacul ucrainean cu drone, precum şi incendiul de pe aerodromul militar din regiunea Lipeţk au fost confirmate anterior de către guvernatorul acestei regiuni, Igor Artamonov, care a ordonat evacuarea a patru localităţi din zonă.

Stare de urgenţă la Lipeţk! O bază aeriană militară rusă este în flăcări

“O detonare a unor obiecte explozive a avut loc departe de clădirile civile. Toate serviciile de urgenţă sunt la faţa locului”, a scris Artamonov pe contul său de Telegram, adăugând că regiunea a suferit în noaptea de joi spre vineri un atac masiv cu drone, soldat cu cel puţin şase răniţi.

Transportul public în Lipeţk şi în zona adiacentă a fost suspendat şi au fost raportate pene de curent din cauza avariilor la o centrală electrică.

Guvernatorul le-a cerut cetăţenilor să se abţină de la postarea de fotografii şi înregistrări video ale avariilor produse de drone, “deoarece acestea ajută inamicul să corecteze direcţia şi precizia atacurilor sale”.

Stare de urgenţă la Lipeţk! O bază aeriană militară rusă este în flăcări

“Pe reţelele de socializare şi pe aplicaţia de mesagerie sunt difuzate apeluri de a părăsi Lipeţk. Aceste mesaje sunt trimise de inamic pentru a răspândi panica”, a avertizat el.

Armata ucraineană a afirmat vineri că a lovit “cu succes” o bază aeriană militară rusă din regiunea Lipeţk, situată la aproximativ 280 de kilometri de frontiera ucraineană.

“În timpul atacului, au fost lovite depozite cu bombe aeriene ghidate şi alte instalaţii din zona bazei aeriene (…) A izbucnit un incendiu major şi au fost semnalate mai multe detonări”, a raportat Statul Major ucrainean într-un buletin informativ.

Stare de urgenţă la Lipeţk! O bază aeriană militară rusă este în flăcări

În acelaşi timp, surse militare au declarat pentru postul de televiziune ucrainean Kanal24 că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) – în cooperare cu Forţele armate ucrainene şi cu Forţele pentru operaţiuni speciale – a lansat un atac asupra aerodromului militar rus Lipeţk-2. Potrivit acestora, pe aerodrom se aflau câteva zeci de bombardiere, care nu au reuşit să decoleze în momentul atacului, mai multe elicoptere, precum şi un depozit, unde se presupune că erau stocate circa 700 de bombe ghidate cu planare.

Regiunea Lipeţk se învecinează la sud cu regiunea Kursk, unde trupele ucrainene au pătruns marţi şi nu au putut fi alungate de pe teritoriul rus nici în a patra zi de lupte.

Ministerul rus al Apărării a raportat că sistemele de apărare antiaeriană au doborât în cursul nopţii un total de 75 de drone ucrainene în şapte regiuni ale ţării, inclusiv 19 în regiunea Lipeţk.

Într-un comunicat publicat pe Telegram, ministerul rusă susţine că drone ucrainene au fost distruse deasupra regiunilor Belgorod (26), Kursk (7), Briansk (5) şi Voronej (4), toate la graniţa cu Ucraina. Celelalte drone au fost doborâte în regiunea Oriol (1), în peninsula anexată Crimeea (5) şi deasupra apelor Mării Negre (8).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Macron cere ‘oprirea’ războiului din Fâşia Gaza

Macron cere 'oprirea' războiului din Fâşia Gaza Preşedintele francez Emmanuel Macron subliniază vineri că Războiul din Fâşia Gaza trebuie ”se se oprească”, în timp ce...

Judecătorul Vladislav Holban, candidat pentru funcția de membru CSM, a picat și a doua oară evaluarea Comisiei Vetting

Judecătorul Vladislav Holban, candidat pentru funcția de membru CSM, a picat și a doua oară evaluarea Comisiei Vetting Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea...

Sondaj surpriză în România: Se prefigurează marea finală a alegerilor prezidențiale

Sondaj surpriză în România: Se prefigurează marea finală a alegerilor prezidențiale Un sondaj realizat de CURS ne arată faptul că se prefigurează o finală a...

Reacția Blocului Împreună după retragerea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare

Reacția Blocului Împreună după retragerea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare Coaliția pentru Unitate și Bunăstare părăsește Blocul Împreună, fiind nemulțumit de candidatura lui Octavian Țîcu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.