Starea de sănătate a lui Saakaşvili este tot mai gravă

Publicat:

Starea de sănătate a fostului preşedinte georgian încarcerat Mihail Saakaşvili, de asemenea lider al opoziţiei georgiene, s-a agravat din cauza unei importante pierderi în greutate, au anunţat medicii săi miercuri, potrivit AFP şi agerpres.

‘Starea pacientului s-a agravat, iar tendinţa este spre înrăutăţire, întrucât greutatea şi masa sa corporală sunt extrem de scăzute’, a declarat într-o conferinţă de presă medicul care îl tratează pe Saakaşvili, Tamar Davaraşvili, adăugând că ‘următorul pas ar putea fi o unitate de terapie intensivă’.


Citeşte şi: Un spital din 10 a fost avariat în Ucraina în timpul războiului – Black News

Mihail Saakaşvili (55 de ani) se află în spital de anul trecut, după ce a ţinut timp de 50 de zile o grevă a foamei în semn de protest faţă de încarcerarea sa într-un dosar pentru ‘abuz de putere’, pe care îl consideră drept o răzbunare politică din partea actualului guvern.

Potrivit medicului său, fostul preşedinte ‘cântăreşte doar 67 de kg, este extrem de slăbit, imobilizat la pat şi prezentând dureri la nivelul extremităţilor’. El cântărea 115 kg înainte de arestarea sa în octombrie 2021, potrivit avocatului său Dito Sadzaglişvili.

Un tribunal din Tbilisi a refuzat la începutul lunii februarie repunerea sa în libertate provizorie, în pofida deteriorării stării sale de sănătate.

Saakaşvili a condus Georgia, fostă republică sovietică din Caucazul de sud, din 2004 până în 2013, înainte de a se exila timp de opt ani în străinătate.

În timpul exilului, a trăit în Ucraina, ţară a cărei cetăţenie a obţinut-o şi unde a ocupat responsabilităţi politice.

Citeşte şi: 8 milioane de ucraineni au fugit de război în toată Europa – Black News

Reîntors clandestin în Georgia înaintea alegerilor locale de la începutul lunii octombrie 2021, el a fost imediat arestat pentru a executa o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru “abuz de putere”, pronunţată în absenţă în 2018.

Parlamentul European a cerut eliberarea lui Saakaşvili, la fel ca Polonia, Ucraina şi Republica Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Anual, 300 de femei din Republica Moldova primesc diagnosticul de cancer de col uterin. Ce spun specialiștii

Anual, 300 de femei din Republica Moldova primesc diagnosticul de cancer de col uterin. Ce spun specialiștii Anual, 300 de femei din Republica Moldova primesc...

Talcul, clasificat de OMS ca un produs ‘probabil cancerigen’

Talcul, clasificat de OMS ca un produs 'probabil cancerigen' Talcul a fost clasificat ca un produs „probabil cancerigen” de o agenţie de cercetări asupra cancerului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.