Starea de sănătate a lui Trump, miza giganţilor farma

Publicat:

Remdesivir şi cocktail de anticorpi sintetici – sunt primele două arme pe care echipa de medici care îl tratează pe Trump le-au folosit pentru a-l scăpa de complicaţiile date de virus, potrivit mediafax.

Cele două companii puternice din industria farma îşi vor putea lega prestigiul de evoluţia stării de sănătate a lui Donald Trump.


Citește și : Utilizarea excesivă a reţelelor sociale poate duce la depresie (STUDIU)

Petru Grădinariu, fostul manager de comunicare pe România al uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, spune ce se poate întâmpla dacă tratamentele lui Trump vor da roade: „Le va creşte cu siguranţă valoarea acţiunilor, şi vor fi mulţi investitori sau oameni care îşi vor dori să aibă acţiuni la aceste două companii”.

Dacă, dimpotrivă, starea lui Trump se va înrăutăţi, asta nu va însemna automat că tratamentul cu anticorpi nu este bun. Trump a beneficiat de cocktailul de anticorpi printr-un mecanism compasional, de urgenţă. La el nu vor avea acces însă toţi bolnavii de Covid, până ce testele nu vor fi finalizate. Omologarea poate dura chiar câţiva ani.

„La final, când vom şti exact care va fi starea de sănătate a preşedintelui american, că se vindecă, sau, Doamne fereşte se agravează, vom avea un răspuns strict legat de persoana în cauză şi nu putem extrapola nici măcar la grupul de persoane care ar putea să semene cu Donald Trump. Preşedintele Donald Trump este pe picior de egalitate în ceea ce priveşte tratamentele pentru Covid 19 cu orice pacient de oriunde din lume, pentru care este identificat un potenţial risc de a trece de fazele uşoare ale bolii”, adaugă Dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină.

Citește și : Parisul îşi ÎNCHIDE barurile şi limitează programul restaurantelor şi universităţilor

Dacă lucrurile sunt deocamdată incerte cu privire la cocktailul de anticorpi sintetici produs de compania Regeneron, altfel este situaţia în cazul companiei americane Gilead, care produce Remdesivirul.

Va fi tot mai greu de găsit. Gilead va vinde medicamentul direct spitalelor din SUA. Schimbarea ar putea duce la explozia preţului acestui medicament, 400 de dolari este o singură doză, dar şi la competiţia între ţări în a-l procura. În schimb, dexametazona, un antiinflamator cu efecte dovedite în reducerea mortalităţii în Covid, se găseşte peste tot.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hackeri iranieni au vizat oficiali americani din cadrul campaniei electorale

Hackeri iranieni au vizat oficiali americani din cadrul campaniei electorale Cercetători Microsoft au declarat vineri că hackeri legaţi de guvernul iranian au încercat să spargă...

Pașa către Chicu: „Șii mujik…”. De ce l-a supărat fostul premier

Pașa către Chicu: „Șii mujik...”. De ce l-a supărat fostul premier Directorul executiv WatchDog, Valeriu Pașa, tot el - membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare...

Zelenski îi loveşte pe ruşi unde-i doare cel mai tare: Moscova a adus războiul în Ucraina şi ”trebuie să simtă ce a făcut”

Moscova a adus războiul în Ucraina şi ''trebuie să simtă ce a făcut'' Preşedintele Volodimir Zelenski a dat asigurări că Rusia a adus războiul în...

Atenție! Există riscul aprinderii poligoanelor de deșeuri

Atenție! Există riscul aprinderii poligoanelor de deșeuri Pompierii avertizează asupra riscului crescut de aprindere a poligoanelor de deșeuri și îndeamnă populația la prudență maximă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.