Starea de urgență a fost prelungită

Publicat:

Hotărârea privind prelungirea stării de urgență a fost publicată

Hotărârea privind prelungirea stării de urgență a fost publicată astăzi, 28 noiembrie în Monitorul Oficial.

Starea de urgență în R. Moldova a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 1 decembrie 2023. Propunerea de prelungire a stării de urgență aparține Guvernului, transmite Moldpres.md.


Citeşte şi: CSJ a respins contestația unei candidate la funcția de membră a CSM – Stiripesurse.md

Potrivit notei informative parvenite de la Executiv, acest lucru este determinat de o dinamică nefastă a securității regionale din ultimele luni, de multiplele incertitudini privind evoluțiile ulterioare ale războiului purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, ceea ce păstrează riscuri înalte de securitate care pot afecta și Republica Moldova. Mai exact, pe parcursul sezonului rece, există riscul ca forțele armate ruse să intensifice atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Acest lucru ar putea avea consecințe negative asupra livrărilor de energie electrică în țara noastră. Totodată, nu pot fi excluse riscurile directe de insecuritate energetică cauzate de reducerea volumului de gaze naturale livrate de către Federația Rusă.

Pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a R. Moldova va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul R. Moldova.

Hotărârea privind prelungirea stării de urgență a fost publicată

Starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost declarată de către Parlament la data de 24 februarie 2022, la propunerea Guvernului Republicii Moldova, pentru a permite luarea deciziilor prompte și gestionarea eficientă a riscurilor și amenințărilor care pot apărea.

Pe 24 noiembrie, cu votul a 60 de deputați, stare de urgență din R. Moldova a fost prelungită.

Ulterior, deputatul PAS, Olesea Stamate a declarat că de la 1 ianuarie, starea de urgență în țară nu va mai fi prelungită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.