Starea de urgenţă, prelungită cu încă o lună în Maroc

Publicat:

Starea de urgenţă sanitară în vigoare în Maroc de la mijlocul lui martie a fost prelungită cu încă o lună în contextul pandemiei de coronavirus de tip nou, a anunţat joi agenţia oficială MAP, preluată de dpa, potrivit agerpres.  

“Consiliul de guvernământ, întrunit joi la Rabat, a decis să prelungească starea de urgenţă sanitară pe întreg teritoriul naţional (al Marocului) până pe 10 decembrie”, a anunţat MAP.


Citește și : SUSPANSUL se menţine în SUA! Nici Trump, nici Biden NU au obţinut voturile necesare în Colegiul Electoral

Marocul a înregistrat miercuri un număr record de contaminări, cu 5.745 de noi cazuri de infectare, şi 82 de decese, ceea ce majorează la 235.310 numărul total de cazuri înregistrate în această ţară de la mijlocul lui martie, dintre care 3.982 s-au soldat cu deces. Potrivit ministrului sănătăţii al Marocului, Khalid Ait Taleb, rata de ocupare a paturilor de la reanimare a crescut de la 5% la începutul pandemiei la 31,3% la sfârşitul lui octombrie.

Noua extindere a stării de urgenţă sanitară prelungeşte puterile speciale delegate Ministerului de Interne şi este menită să permită adoptarea de măsuri de urgenţă punctuale.

Guvernul marocan a dezminţit săptămâna trecută informaţiile ce anunţau instituirea unei noi carantine naţionale, însă premierul Saad-Eddine El Othmani a precizat ulterior că aceasta “rămâne o eventuală opţiune în cazul în care situaţia epidemiologcă devine incontrolabilă”.

Casablanca, capitala economică a Marocului, cu peste 3 milioane de locuitori şi unde la începutul lui septembrie a fost impusă o interdicţie de circulaţie, înregistrează de mai multe săptămâni cel mai mare număr de contaminări.

Citește și : Suedia prelungeşte controalele la frontiere

Restricţii mai mult sau mai puţin severe vizează şi alte oraşe, precum capitala turistică Marrakech sau marele port Tanger. Mai mult de un milion de elevi sunt obligaţi să urmeze cursurile de la distanţă.

La sfârşitul lui septembrie, Banca Centrală a Marocului a înrăutăţit previziunile privind recesiunea pentru 2020, estimând o contracţie a economiei cu 6,3%, din cauza “repornirii mai lente decât era prevăzut” a activităţilor şi a “închiderii aproape totale a frontierelor pentru turişti”. Sectorul turistic, unul dintre pilonii economiei marocane, este printre cele mai afectate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.