Starea de urgență sanitară în Franța, prelungită până pe 16 februarie

Publicat:

Adunarea Naţională a vot sâmbătă în primă lectură prelungirea stării de urgenţă sanitară până pe 16 februarie, în contextul în care doi din trei francezi sunt supuşi restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii în încercarea autorităţilor de a limita răspândirea exponenţială a COVID-19, informează AFP, potrivit agerpres.

Proiectul de lege ce vizează extinderea stării de urgenţă a fost relansat sâmbăta trecută. Se aşteapă ca acesta să ajungă în Senat miercuri şi ar urma să fie adoptat definitiv la începutul lunii noiembrie.


Citește și : Svetlana Tihanovskaia, în autoizolare după ce a intrat în contact cu ministrul sloven Anze Logar

Noua legislaţie autorizează guvernul să adopte restricţii pentru a face faţă unei “perioade care va fi lungă şi dificilă”, a avertizat ministrul Sănătăţii Olivier Veran.

Franţa a înregistrat sâmbătă un nou record de contaminări zilnice cu COVID-19: 45.422 de cazuri.

Bilanţul deceselor a crescut şi el ajungând la un total de cel puţin 34.645, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 138 de noi decese.

Restricţiile de circulaţie impuse în Ile-de-France şi marile metropole afectează acum 54 de departamente şi Polinezia, ceea ce înseamnă că 46 de milioane de francezi nu au voie să se deplaseze între orele 21:00 şi 06:00.

Confruntat cu un al doilea val al epidemie,”cel mai bun mod’ de a “uşura spitalele este în cele din urmă să nu te îmbolnăveşti”, a explicat premierul Jean Castex.

Creşte presiunea şi asupra spitalelor, unde numărul pacienţilor grav bolnavi cu COVID-19 internaţi în secţiile de reanimare se apropie acum de 2.500.

Citește și : Protest al femeilor împotriva lui Lukaşenko la Minsk înaintea unui ultimatum dat de opoziţie

Într-un articol apărut în Le Monde, o militantă pentru drepturile omului, Claire Hédon, se întreabă dacă impunerea acestor restricţii este măsura cea mai adecvată având în vedere amploarea încălcării libertăţilor pe care o implică” şi solicită o “dezbatere publică aprofundată”.

La rândul său, geneticianul Axel Kahn a estimat că redeschiderea universităţilor la începutul anului şcolar a fost o “greşeală gravă”, având în vedere numărul “considerabil” de “contaminări ale studenţilor”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.