Starea generală a Papei Francisc se îmbunătățește progresiv după operație

Publicat:

Starea generală a Papei Francisc se îmbunătățește progresiv, iar recuperarea sa post-chirurgicală este normală, permițându-i să se ridice din pat și să se ocupe din nou, vineri, de unele activități ale Bisericii din fotoliul din spital, a anunțat Vaticanul, citat de Reuters, informează mediafax.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a suferit miercuri o operație de trei ore pentru a repara o hernie abdominală, despre care medicii au spus că a fost suficient de reușită pentru ca el să nu aibă limitări în ceea ce privește călătoriile și alte activități după ce se va recupera.


Citește și : Sateliţi de spionaj americani au detectat o explozie la barajul din Ucraina înainte ca acesta să se prăbuşească (NYT)

„Papa Francisc s-a odihnit în timpul nopții. Echipa sa medicală spune că situația clinică se îmbunătățește progresiv, iar recuperarea postoperatorie este normală”, a declarat purtătorul de cuvânt Matteo Bruni.

„După ce a luat micul dejun, Sanctitatea Sa a început să se deplaseze, petrecând cea mai mare parte a dimineții într-un fotoliu. Acest lucru i-a permis să citească ziarele și să înceapă să își reia activitatea”, a precizat acesta.

Având în vedere că buletinele medicale de până acum sunt din ce în ce mai bune, acestea au sugerat că Papa va fi suficient de puternic pentru a apărea la balconul apartamentului său de la etajul 10 de la spitalul Gemelli din Roma pentru a recita tradiționala sa rugăciune de la prânz în această duminică.

El a făcut acest lucru în timpul șederii sale în același spital pentru o intervenție chirurgicală abdominală în 2021, în care i-a fost extirpată o parte din colon, într-o operație menită să rezolve o afecțiune intestinală dureroasă numită diverticulită.

Papa a declarat la începutul acestui an că afecțiunea a revenit și a fost una dintre cauzele creșterii sale în greutate.

Actuala internare în spital este a treia pentru Francisc de când cardinalii l-au ales pe argentinian în 2013 ca primul papă latino-american și este cea mai recentă dintr-o serie de probleme de sănătate pentru el. Papa a fost spitalizat pentru câteva zile în martie pentru tratarea unei bronșite.

Citește și : Polonia nu va participa la planificata redistribuire a migranţilor între statele UE

Medicul Sergio Alfieri, chirurgul șef care l-a operat pe papă, a declarat miercuri că Francisc a reacționat bine la anestezia generală și că se așteaptă ca suveranul pontif să rămână în spital între cinci și șapte zile. Însă Alfieri a avertizat că, deși papa este puternic, este și în vârstă și a avut recent o bronșită, așa că „vom lua toate precauțiile necesare” în ceea ce privește durata spitalizării.

Papa Francisc are programate două călătorii pentru această vară, în Portugalia între 2 și 6 august pentru Ziua Mondială a Tineretului și pentru a vizita Sanctuarul de la Fatima, și în Mongolia între 31 august și 4 septembrie, unul dintre cele mai îndepărtate locuri pe care le va fi vizitat în călătoriile sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.