X

Starea de sănătate a lui Mahmoud Abbas se ameliorează

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, internat cu începere de duminică într-un spital din Ramallah, în Cisiordania ocupată, suferă de pneumonie, dar starea lui de sănătate se îmbunătăţeşte, au făcut cunoscut luni seară responsabili politici, transmite AFP, potrivit agerpres.

“L-am vizitat pe Mahmoud Abbas la spital în această noapte. Suferă de pneumonie şi este tratat cu antibiotice”, a scris pe Twitter Ahmed Tibi, un parlamentar arab israelian, adăugând că starea de sănătate a liderului politic a cărui spitalizare a fost iniţial explicată prin “complicaţii ca urmarea unei operaţii la ureche” s-a “ameliorat sensibil”.

Citește și : Ancheta rusă: Trump acuză CIA din timpul administraţiei Obama că a vrut să comită un ”asasinat politic”

Directorul spitalului arab Istishari, în apropiere de Ramallah, a informat că Mahmoud Abbas are o “infecţie la plămânul drept”.

“A primit tratamentul necesar şi este pe cale de a se restabili”, a adăugat el.

Fotografii ale lui Abbas plimbându-se pe culoarele spitalului şi citind un jurnal au fost, de asemenea, publicate, într-o tentativă aparentă de a calma zvonurile potrivit cărora starea lui de sănătate este critică.

Presa oficială a anunţat că el a vorbit cu mai mulţi responsabili politici regionali pentru a-i linişti în legătură cu sănătatea sa.

Mahmoud Abbas, 83 de ani, a fost internat duminică, pentru complicaţii în urma unei operaţii la o ureche.

Este pentru a treia oară când preşedintele Autorităţii Palestiniene este spitalizat în decurs de o săptămână, după ce a fost supus unei operaţii chirugicale minore la ureche marţi. Ulterior, a revenit la spital pentru consultaţie sâmbătă noaptea.

Starea de sănătate a lui Mahmoud Abbas, cunoscut ca un fumător înrăit, face frecvent obiectul rumorilor.

Citește și : Un nou acord mai vast cu Iranul va fi „foarte dificil” de încheiat, afirmă ministrul britanic de externe

În februarie, sănătatea sa a ridicat mari semne de întrebare după ce a fost supus unor investigaţii medicale în cursul unei vizite în Statele Unite.

Mahmoud Abbas a fost ales preşedinte al Autorităţii Palestiniene în 2005, pentru patru ani, dar rămâne în funcţie în lipsa alegerilor, din cauza diviziunilor interne palestiniene cu Hamas, mişcarea islamistă la putere în Fâşia Gaza. El nu a desemnat niciun succesor, mai scrie AFP.

Tags: Ahmed TibicisiordaniaMahmoud AbbaspneumonieRamallah
Categorii: Sinteze