Starea sistemului sanitar din Regatul Unit, ‘serios îngrijorătoare’ (raport)

Publicat:

Liderii britanici ar trebui să fie “serios îngrijoraţi” de starea sistemului sanitar din Marea Britanie, avertizează un raport publicat luni, care compară această ţară cu alte 19 state şi trage un semnal de alarmă în special în privinţa numărului ridicat de cazuri de mortalitate asociată cu bolile vindecabile, transmite AFP, potrivit agerpres

Sistemul public de sănătate din Marea Britanie (NHS), care sărbătoreşte a 75-a aniversare la începutul lunii iulie, trece printr-o criză profundă, slăbită de politicile de austeritate şi de consecinţele pandemiei.


Citește și :  Prigojin NU a scăpat de dosarul penal pentru rebeliune armată

NHS se confruntă de multe luni cu greve istorice, ale asistenţilor, paramedicilor şi medicilor care cer creşteri salariale şi condiţii de muncă mai bune. La rândul lor, britanicii se confruntă cu liste lungi de aşteptare pentru a avea acces la servicii medicale.

“Liderii şi factorii de decizie politică ar trebui să fie serios îngrijoraţi de faptul că sistemul de sănătate din Regatul Unit continuă să rămână în urma multora dintre colegele sale în ceea ce priveşte asistenţa medicală”, conchide raportul publicat de think tank-ul King’s Fund.

Regatul Unit “are performanţe mai slabe decât multe dintre colegele sale în privinţa mai multor măsuri, inclusiv speranţa de viaţă şi decesele care ar fi putut fi evitate prin asistenţă medicală eficientă, în timp util (…) şi servicii de prevenţie”, a adăugat grupul de experţi.

Ţara se află pe penultimul loc în ceea ce priveşte mortalitatea asociată cu bolile calificate drept vindecabile (cum ar fi cancerul de sân sau cel colorectal). Doar Statele Unite stă mai rău, potrivit raportului, în timp ce Australia, Japonia şi Franţa sunt cele mai bine clasate.

Totodată, Marea Britanie se situează în zona inferioară a tabelului în privinţa bolilor calificate drept evitabile, precum cancerul pulmonar. Şi în acest caz, Statele Unite se află pe ultimul loc. Japonia şi Italia ocupă primul loc.

În ceea ce priveşte accidentul vascular cerebral, Marea Britanie înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate la 30 de zile de la internarea în spital. Ţările de Jos şi Canada figurează în fruntea clasamentului.

În plus, Regatul Unit are un “număr surprinzător de redus de asistenţi şi medici pe cap de locuitor” în comparaţie cu celelalte ţări incluse în raport.

Ţara rămâne în urmă şi în ceea ce priveşte echipamentele. Este ultima în clasamentul referitor la numărul de dispozitive computer tomograf şi de imagistică prin rezonanţă magnetică – 16,1 la un milion de locuitori, comparativ cu 166,7 în Japonia.

Citește și : Montrealul se sufocă sub un nor gros fum şi are cel mai poluat din lume – VIDEO

Regatul Unit are, de asemenea, un număr relativ mic de paturi de spital spre deosebire de media din 19 ţări, cu 2,5 paturi la 1.000 de persoane, comparativ cu o medie de 3,2.

Publicarea acestui raport vine în timp ce premierul conservator Rishi Sunak vizitează unităţile de asistenţă medicală din centrul Angliei pentru a anunţa un nou dispozitiv în vederea îmbunătăţirii accesului la depistarea cancerului pulmonar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.