X

Starețul înjunghiat în Soroca se află în stare gravă

Starețul înjunghiat în Soroca se află în stare gravă

Starețul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Cosăuți, raionul Soroca, care a fost găsit înjunghiat în curtea mănăstirii, a fost operat ieri, însă starea acestuia rămâne la fel de gravă.

Directoarea Spitalului Raional Soroca, Ella Ursu, a declarat că preotul are nevoie transfuzie de sânge și a făcut apel către cetățeni de a dona sânge pentru a salva viața arhimandritului Ieronim.

Citeşte şi: Lista câştigătorilor celei de-a 96-a ediţii a premiilor Oscar – Stiripesurse.md

„Starea pacientului la momentul este gravă, dar stabilă: este conștient și vorbește. În legătură cu pierderea masivă de sânge, pacientului s-a transfuzat un volum mare de componenți sanguini. Administrația SR Soroca intervine cu rugămintea către toți oamenii de bună credință de a dona sânge pentru arhimandritul Ieronim pentru a-i salva viața. Vă așteptăm la Secția de Transfuzie a Sângelui a SR Soroca pe data de 12.03.2024 și 14.03.2024 de la ora 08.00”, a declarat Ella Ursu.

Starețul înjunghiat în Soroca se află în stare gravă

Starețul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Cosăuți, raionul Soroca a fost găsit înjunghiat ieri în curtea mănăstirii. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, tragedia a avut loc în jurul orei 8:00. Oamenii legii au stabilit că preotul ar fi fost înjunghiat din spate cu un cuțit. Făptașul era un localnic care timp de un an a fost mereu la slujbele oficiate de preot.

IGP precizează după săvârșirea crimei, suspectul s-a spânzurat într-o pădure din apropiere. Cadavrul acestuia a fost găsit cu ajutorul unei drone ridicate de polițiști.

Tags: Acoperământul Maicii Domnuluiarhimandritul IeronimCosăuţiraionul Soroca
Social