Stat Islamic a revendicat atentatul comis în apropierea Ministerului de Externe din Afganistan – VIDEO

Publicat:

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat pe contul său de Telegram responsabilitatea pentru atacul sinucigaş care a ucis luni cel puţin şase civili în capitala Afganistanului, Kabul, informează Reuters, potrivit agerpres.

Poliţia a precizat că atacul a avut loc în apropierea unui punct de control de securitate care duce la sediul Ministerului de Externe, în faţa unui centru de afaceri.


Citeşte şi: Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina – Black News

Atacatorul, un bărbat înarmat cu Kalaşnikov şi având un rucsac în spate, a fost reperat de forţele afgane, dar a reuşit să detoneze materialul explozibil din rucsac.

Este primul atentat de la începutul Ramadanului, săptămâna trecută, şi este a doua oară în mai puţin de trei luni când un atentat este comis în apropierea Ministerului afgan de Externe.

Citeşte şi: Fostul preşedinte taiwanez face o vizită în China: ‘Suntem chinezi cu toţii!’ – Black News

Pe 11 ianuarie, un atentat sinucigaş comis în faţa intrării în acest minister, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, s-a soldat cu zece morţi şi 53 de răniţi.

Violenţa s-a diminuat considerabil după revenirea la putere a talibanilor în august 2021, dar situaţia de securitate s-a deteriorat începând de anul trecut, organizaţia Stat Islamic revendicând mai multe atacuri sângeroase. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.