X

Stat Islamic a revendicat atentatul comis în apropierea Ministerului de Externe din Afganistan – VIDEO

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat pe contul său de Telegram responsabilitatea pentru atacul sinucigaş care a ucis luni cel puţin şase civili în capitala Afganistanului, Kabul, informează Reuters, potrivit agerpres.

Poliţia a precizat că atacul a avut loc în apropierea unui punct de control de securitate care duce la sediul Ministerului de Externe, în faţa unui centru de afaceri.

Citeşte şi: Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina – Black News

Atacatorul, un bărbat înarmat cu Kalaşnikov şi având un rucsac în spate, a fost reperat de forţele afgane, dar a reuşit să detoneze materialul explozibil din rucsac.

Este primul atentat de la începutul Ramadanului, săptămâna trecută, şi este a doua oară în mai puţin de trei luni când un atentat este comis în apropierea Ministerului afgan de Externe.

Citeşte şi: Fostul preşedinte taiwanez face o vizită în China: ‘Suntem chinezi cu toţii!’ – Black News

Pe 11 ianuarie, un atentat sinucigaş comis în faţa intrării în acest minister, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, s-a soldat cu zece morţi şi 53 de răniţi.

Violenţa s-a diminuat considerabil după revenirea la putere a talibanilor în august 2021, dar situaţia de securitate s-a deteriorat începând de anul trecut, organizaţia Stat Islamic revendicând mai multe atacuri sângeroase. 

Tags: AfganistankabulRamadanStat Islamic (SI sau Daesh)
Categorii: Știrile zilei