Stat Islamic revendică atacul sinucigaş din Kabul

Publicat:

Militanţi ai organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) au revendicat unul din atacurile sinucigaşe comise miercuri în capitala afgană Kabul, transmit Reuters şi dpa, citând agenţia de propagandă a SI, Amaq, potrivit agerpres.

Militanţii au afirmat că atacatorii au lansat o ofensivă asupra unei secţii de poliţie din Dasht-e-Barchi, un cartier din vestul Kabulului. Nu se menţionează nimic despre eventuale victime.


Citeşte şi: Retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul: perspectivele americanilor şi iranienilor obişnuiţi

Potrivit unui anunţ anterior la Ministerului Sănătăţii afgan, cel puţin şase persoane au fost rănite în patru atacuri sinucigaşe cu bombă produse miercuri în capitală, în timp ce în două zone lovite de explozii continuau schimburile de focuri cu militanţi.

Doi atacatori sinucigaşi s-au aruncat în aer în jurul orei locale 11:30 (07:00 GMT) în faţa unei secţii de poliţie din vestul capitalei, a declarat Najib Danish, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de dpa.

El a precizat că forţe speciale afgane s-au deplasat la faţa locului şi luptă cu combatanţi aflaţi în zonă. Imagini postate pe reţelele sociale arată o parte a secţiei de poliţiei în flăcări.

Potrivit lui Danish, o a doua explozie s-a produs lângă poarta secţiei principale de poliţie din zona Shar-e Naw. Câţiva militanţi au început să tragă asupra secţiei şi a altor ţinte, a indicat el.

Citeşte şi: Obama a catalogat decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear iranian drept o ”gravă eroare”

‘Forţele noastre speciale au înconjurat locul şi încearcă să-i salveze pe oamenii baricadaţi în clădiri’, a precizat purtătorul de cuvânt.

În zonă se află sedii ale Băncii Internaţionale a Afganistanului, companiei de telecomunicaţii Etisalat şi ale altor societăţi private.

Zeci de oameni au fost ucişi în atacuri sinucigaşe la Kabul în ultimele săptămâni. La 30 aprilie, două explozii au provocat moartea a 26 de persoane, printre care nouă jurnalişti.

Capitala afgană se confruntă cu o intensificare a atacurilor împotriva forţelor de securitate şi a civililor de când talibanii au anunţat lansarea ofensivei de primăvară, la 25 aprilie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: ‘Îți oferă doar ceea ce ai nevoie’

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: 'Îți oferă doar ceea ce ai nevoie' Lansat în primăvara lui 2024, noul model...

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie

O pereche de ochelari oferiţi de John Lennon şi mai multe fotografii cu membrii Beatles, la licitaţie O pereche de ochelari rotunzi cu lentile albastre...

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită Dacă te uiți în jur la prietenii și familia ta - și chiar la tine...

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.