Statele UE ar trebui să înceapă să se pregătească pentru un nou val al pandemiei COVID în toamnă și iarnă (comisar european)

Publicat:

Statele UE ar trebui să înceapă să se pregătească de pe acum pentru un nou val al pandemiei COVID în toamnă și iarnă, a declarat luni comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentară, Stella Kyriakides. Există o „creștere îngrijorătoare” a numărului de focare  , informează mediafax.

Stella Kyriakides a avertizat, de asemenea, că nu există loc de relaxare, pentru că pandemia nu s-a încheiat, scrie Reuters.


Citește și : Lavrov dă asigurări la Cairo cu privire la reluarea exporturilor de cereale ucrainene

“Din nefericire, pandemia a înregistrat o creștere îngrijorătoare în mai multe țări”, a declarat aceasta pentru radioul de stat din Cipru.

“În ultimele două luni ne-am pregătit pentru toamnă și iarnă, pe deplin conștienți că următorul val pandemic nu poate și nu ar trebui să ne împovăreze și mai mult economiile sau societățile, în special într-un moment în care este afectată de războiul și invazia Ucrainei, precum și de inflație”, a spus ea.

Comisia a cerut statelor membre să accelereze acum vaccinurile de rapel pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru cele vulnerabile.

Citește și : Biden ar putea declara stare de urgenţă climatică în SUA

“Aceste luni ar trebui să fie luni pregătitoare … Astfel încât sistemele noastre de sănătate să fie pregătite pentru posibile noi valuri care ar putea, de exemplu, să fie combinate cu gripa sezonieră”, a spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.