X

Statele Unite ale Americii nu au reușit să submineze acordul nuclear iranian ( Hassan Rohani)

Statele Unite ale Americii nu au reuşit să submineze acordul în domeniul nuclear semnat de Teheran şi marile puteri, a declarat duminică preşedintele iranian Hassan Rohani, care a calificat acordul respectiv drept o ‘victorie durabilă’ pentru Iran, transmite Reuters.

Liderul de la Casa Albă a afirmat vineri că SUA rămân deocamdată în acordul istoric din 2015 privind programul nuclear iranian, dar a avertizat că aliaţii europeni şi Congresul trebuie să lucreze cu el pentru a remedia ‘lacunele dezastruoase’ ale acordului, potrivit agerpres .

”Administraţia americană nu a reuşit să submineze acordul nuclear. Trump, în pofida eforturilor lui repetate, nu a reuşit să submineze acordul. Înţelegerea este o victorie pe termen lung pentru Iran”, a spus Rohani într-un discurs transmis în direct de postul de televiziune public iranian.

Citește și : Benjamin Netanyahu ,într-o discuție telefonică cu Emmanuel Macron, a pledat pentru modificarea programului nuclear iranian

În urmă cu două zile, preşedintele american a confirmat suspendarea sancţiunilor economice contra Teheranului, decisă în conformitate cu acest acord, Casa Albă precizând că este “ultima suspendare pe care o va semna”.

Concret, mai rămân 120 de zile, până la viitorul termen de suspendare a sancţiunilor, pentru a se ajunge la o înţelegere cu europenii asupra unui acord vizând înăsprirea condiţiilor din textul iniţial, a explicat un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei americane.

Tags: Casa AlbaHassan RohaniIrannuclearprogramul nuclear iranianStatele Unite ale Americiiteheran
Categorii: Sinteze