X

Statele Unite aprobă vânzarea de rachete AIM-120 AMRAAM către România

Statele Unite aprobă vânzarea de rachete AIM-120 AMRAAM către România

Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-120 AMRAAM către România pentru a oferi capabilităţi aer-aer avansate pentru Forţele Aeriene Române, transmite Ambasada SUA la Bucureşti. Vânzarea iniţială este evaluată la aproximativ 180 de milioane de dolari, cu opţiunea de a achiziţiona rachete suplimentare în viitor.

”Această vânzare contribuie la efortul de modernizare a Forţelor Aeriene Române, rachetele AIM-120 fiind compatibile cu avioanele F-16 ale României, dar şi cu alte aeronave NATO şi americane, inclusiv avioanele F-35”, precizează ambasada într-un comunicat, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Ambasadorul SUA în România Kathleen Kavalec a felicitat România pentru această achiziţie importantă, despre care a menţionat că va creşte substanţial capacitatea Forţelor Aeriene Române de a apăra teritoriul României şi de a contribui la pacea şi stabilitatea în regiune.

Referindu-se la vizita recentă la Baza 86 Aeriană de la Borcea, ambasadorul american a declarat: „Am fost cu adevărat impresionată să văd avioanele F-16 româneşti în acţiune. Această achiziţie demonstrează angajamentul ferm al guvernului român pentru securitate şi apărare.”

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

 

Tags: AMRAAMracheteStatele Unite
Externe