X

Statele Unite au autorizat comercializarea cărnii de pui cultivată în laborator

Statele Unite au autorizat – pentru prima oară – comercializarea cărnii de pui cultivată în laborator de către două întreprinderi, a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Agriculturii (USDA), iar Upside Foods a primit prima comandă din partea restaurantului bucătăresei-şefe franceze Dominique Crenn, la San Francisco, relatează AFP, scrie news.ro

USDA a inspectat şi aprobat miercuri sistemele de igienă alimentară ale întreprinderilor Upside Foods şi Good Meat – ale căror produse urmează să fie rapid dipsonibile în anumite restaurante, au anunţat cele două companii.

Citește și :  TORNADĂ ucigaşă în Texas! Cel puţin trei oameni au murit

Cele două societăţi au obţinut – în noiembrie – unda verde a Agenţiei însărcinate cu Siguranţa Alimentară în Statele Unite (FDA), iar Departamentul Agriculturii a aprobat săptămâna trecută conformitatea etichetelor.

”Această autorizare va schimba în mod fundamental modul în care ajunge pe mesele noastre”, a declarat CEO şi fondatoarea Upside Foods, Uma Valeti, care a salutat, într-un comunicat, ”un pas uriaş către un viitor mai durabil”.

”Noi suntem singura întreprindere care vinde carne cultivată în laborator din lume, de la lansarea noastră în Singapore în 2020, iar acum suntem autorizaţi să vindem în prima putere monddială”, şi-a exprimat satisfacţia cofondatorul şi CEO-ul Eat Just, întreprinderea din spatele Good Meat, Josh Tetrick.

În urma autorizării americane, Upside Foods a primit prima comandă de la restaurantei bucătăresei-şefe franceze Dominique Crenn, la San Francisco.

Citește și : Prim vot în Congresul american pentru aprobarea unui acord comercial cu Taiwanul

 

Celebrul bucătar-şef José Andrés urmează să obţină prima livrare de la întreprinderea Good Meat.

Tags: Dominique CrennlaboratorSan FranciscoUpside FoodsUSDA
Categorii: Știrile zilei