X

Statele Unite au impus împotriva unor oficiali din Myanmar pe fondul crizei rohingya

Statele Unite au impus vineri sancțiuni asupra a patru comandanți militari și de poliție și a două unități ale armatei, pe fondul acuzațiilor privind “curățarea etnică” împotriva musulmanilor rohingya, relatează site-ul agenției Reuters, conform mediafax.

Sancțiunile impuse de Trezoreria SUA reprezintă cel mai important răspuns dat de Washington violențelor conflictului izbucnit în regiunea nordică a Myanmarului, Rakhine.

Citește și : Venezuelenii au luat magazinele și staţiile de benzină cu asalt, de teamă că denominarea ar putea provoca haos

Măsurile au fost anunțate de secretarul de Stat Mike Pompeo.

“Forțele de securitate din Myanmar au desfășurat o campanie de violență împotriva comunităților de minorități etnice din Burma, inclusiv epurare etnică, masacru, asalturi sexuale, execuții extrajudiciare și alte abuzuri”, a declarat Sigal Mandelker, responsabil de combaterea terorismului în cadrul Departamentului Trezoreriei.

Potrivit datelor prezentate de ONU, peste 400.000 de musulmani Rohingya au fost forțai să fugă din Myanmar în Bangladesh, iar alte zeci de mii de persoane au fost strămutate din cauza violențelor recente. O represiune împotriva minorității Rohingya este în desfășurare încă de anul trecut și a inclus violuri în masă, crime, agresiuni și răpiri. Exodul refugiaților musulmani a fost cauzat de măsurile dure luate de autoritățile din Myanmar în urma mai multor atacuri ale militanților islamiști împotriva forțelor de securitate din această țară.

Citește și : Prăbuşirea viaductului de la Genova duce la închiderea pentru traficul rutier a unui pod din sudul Italiei

Tags: curățarea etnicăMike PompeoMyanmaroficialirohingyasanctiuniSUA
Categorii: Știrile zilei