X

Statele Unite au “dovada” că regimul Assad a utilizat arme chimice în Siria (Departamentul de Stat)

Statele Unite au “dovada” că forţele lui Bashar al-Assad au utilizat arme chimice într-un atac efectuat sâmbătă la Douma, în Siria, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, transmite AFP, conform agerpres.

“Atacul a avut loc sâmbătă şi noi ştim cu certitudine că a fost o armă chimică”, a spus Nauert, vineri, în cadrul briefingului său regulat de presă.

Presată de jurnalişti care o întrebau dacă se poate spune că Statele Unite au dovada că regimul Assad a efectuat atacul, ea a răspuns: “Da”.

Citește și : Statele Unite, Marea Britanie și Franța au atacat mai multe zone din Siria

“Ştim că nu există decât anumite ţări, precum Siria, care au mijloacele corespunzătoare şi acest tip de arme”, a indicat Nauert.

O echipă a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) îşi începe sâmbătă ancheta la Douma, pentru a determina natura exactă a armelor folosite, dar Heather Nauert a precizat că Statele Unite dispun de propriile surse.

Ea a explicat că “o mulţime dintre aceste lucruri sunt clasificate”, pentru a justifica faptul că SUA nu au făcut publice dovezile pe care le au.

Tags: arma chimicăAssadDoumaHeather NauertOIACsiriaSUA
Categorii: Știrile zilei