Statele Unite mențin starea de urgență de sănătate publică în cazul pandemiei

Publicat:

Statele Unite mențin starea de urgență de sănătate publică în cazul pandemiei COVID-19, permițând milioanelor de americani să se testeze, vaccineze să să aibă acces la tratamente gratuite, relatează Reuters, informează mediafax.

Posibilitatea unui val nou iarna și nevoia de mai mult timp pentru a ieși din starea de urgență au fost doi factori care au contribuit la decizia de a nu pune capăt statutului de urgență în ianuarie, a declarat un oficial.


Citește și : Cel puţin 330 de persoane au fost ucise în protestele din Iran din ultimele peste două luni

Urgența de sănătate publică a fost declarată inițial în ianuarie 2020, când a început pandemia de coronavirus, și a fost reînnoită de atunci în fiecare trimestru pentru 90 de zile. În august, guvernul a început să dea semne că intenționează să lase starea de urgență să expire din ianuarie.

Însă, experții în sănătate cred că este probabilă o creștere a numărului de infecții cu COVID-19 în Statele Unite în această iarnă, a declarat un oficial.

Cazurile zilnice din SUA au scăzut la o medie de aproape 41.300 de cazuri la 9 noiembrie, dar o medie de 335 de persoane pe zi continuă să moară din cause associate COVID, potrivit celor mai recente date ale CDC.

Citește și : Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a celor doi fraţi şi surorii lui Biden ca reacţie la sancţiuni

În plus, subvariantele Omicron BQ.1 și BQ.1.1.1 au ajuns la 44,2% din cazurile totale, față de 32,6% în săptămâna anterioară.

Se preconizează că numărul cazurilor zilnice din SUA va crește încet până la aproape 70.000 până în februarie, după revenirea elevilor la școală și în urma faptului că oamenii se întâlnesc în interior din cauza frigului. Se estimează, de asemenea, că decesele vor rămâne la nivelul actual.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Spitalul raional Cimișlia, echipat cu un sistem de radiografie și radioscopie digitală

Spitalul raional Cimișlia, echipat cu un sistem de radiografie și radioscopie digitală Spitalul raional Cimișlia și-a fortificat capacitatea de diagnostic și tratament prin instalarea unui...

Andrei Uncuța: Spitalul Republican colaborează cu spitalele mari din România pentru a asigura schimb de experiență

Andrei Uncuța: Spitalul Republican colaborează cu spitalele mari din România pentru a asigura schimb de experiență Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga” colaborează cu spitalele mari din...

OMS, în contextul epidemiilor de rujeolă: Vaccinarea copiilor la nivel mondial stagnează

OMS, în contextul epidemiilor de rujeolă: Vaccinarea copiilor la nivel mondial stagnează Ratele de vaccinare a copiilor din întreaga lume stagnează şi nu au revenit...

Aproape 15000 de persoane au solicitat intervenția ambulanței săptămâna trecută

Aproape 15000 de persoane au solicitat intervenția ambulanței săptămâna trecută Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 08-14 iulie curent, 14726...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.