X

Statele Unite or sa mențină prezența militară în Siria “atât timp cât este necesar”

Statele Unite vor menţine o prezenţă militară în Siria “atât timp cât este necesar”, a indicat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Eric Pahon, conform agerpres .

“Vom menţine angajamentul nostru pe teren atât timp cât este necesar, pentru a ne susţine partenerii şi a împiedica reîntoarcerea grupărilor teroriste” în această ţară, a declarat el.

Într-un moment în care coaliţia antijihadistă condusă de SUA apreciază că au mai rămas mai puţin de 3.000 de membri ai grupării Stat Islamic (SI) în Irak şi în Siria, Washingtonul nu vrea să lase loc liber Rusiei şi Iranului în Siria, notează marţi AFP.

“Pentru ca înfrângerea SI să fie durabilă, coaliţia trebuie să se asigure că acesta nu se poate regenera, recuceri terenul pierdut sau pregăti atentate în străinătate”, a continuat purtătorul de cuvânt al ministerului american al Apărării.

Citește și : Germania : Zeci de victime rănite în urma unei tamponări dintre două trenuri

Statele Unite au intervenit în Siria nu la solicitarea preşedintelui Bashar al-Assad, ci, oficial, pentru a răspunde ameninţării reprezentate de atentatele grupării SI la adresa ţărilor europene aliate ale Washingtonului în cadrul NATO. De aceea, Statele Unite “vor continua eforturile necesare în ce priveşte lupta antiteroristă şi stabilizarea”, a explicat Eric Pahon.

O retragere militară a SUA “va depinde de situaţia” de pe teren, a adăugat el, lăsând să se înţeleagă că Statele Unite nu şi-au fixat o limită de timp pentru prezenţa lor în Siria.

Tags: Eric PahonIrakprezenta militarasiriastat islamicStatele Unitewashington
Categorii: Sinteze