X

Statele Unite şi China sunt “concurenţi, nu adversari” (senator american)

Statele Unite şi China sunt “concurenţi, nu adversari”, afirmă senatorul american Lamar Alexander după întrevederea pe care a avut-o cu premierul chinez, Li Keqiang, în contextul tensiunilor militare şi comerciale dintre cele două ţări, informează site-ul agenţiei Associated Press, potrivit Mediafax.

“Ţările noastre sunt concurenţi, nu adversari, şi credem că prin respect reciproc putem continua să prosperăm împreună”, a declarat Lamar Alexander în cursul întrevederii cu premierul Chinei, Li Keqiang.

Citește și : Un eurodeputat ungar i-a trimis o carte de istorie preşedintelui Comisiei Europene după afirmaţia privind Centenarul României

Premierul Chinei a exprimat speranţa că se va ajunge la un acord cu Statele Unite. “Sperăm că se va ajunge la înţelepciunea de a fi depăşite obstacolele şi de a avansa relaţiile bilaterale, pe o bază mai sănătoasă. De acest lucru ar beneficia ţările noastre şi întreaga lume”, a afirmat Lamar Alexander.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale la importurile din China, denunţând surplusul comercial al Beijingului şi nerespectarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Citește și : Brexit: Michel Barnier dezminte că UE şi Marea Britanie ar fi ajuns la un acord privind serviciile financiare

Tags: ChinaconcurenţiDonald TrumpLamar AlexanderLi KeqiangStatele Unite
Categorii: Știrile zilei