X

Statele Unite şi Coreea de Sud nu vor organiza manevre militare comune pe scară largă

Statele Unite şi Coreea de Sud ar urma să anunţe că nu vor organiza manevre militare comune pe scară largă, înlocuindu-le cu exerciţii de amploare mai redusă, au afirmat vineri responsabili americani, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Unul dintre aceşti responsabili, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, a declarat că decizia a fost luată de mai multă vreme şi nu are legătură directă cu summitul de la Hanoi unde au participat preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un.

Citește și : Trump a ORDONAT PERSONAL oferirea unei autorizaţii pentru acces la date secrete ginerelui său

Coreea de Sud şi SUA desfăşoară de obicei în lunile martie şi aprilie exerciţiile “Key Resolve” şi “Foal Eagle”, la care pot participa 17.000 de militari americani şi peste 300.000 sud-coreeni.

În 2018, cele două ţări au decis să reducă amploarea exerciţiilor militare în cauză, pe fondul deschiderii diplomatice în relaţia cu Phenianul.

“Foal Eagle” este un exerciţiu terestru care adună sute de mii de militari, iar “Key Resolve” este unul de comandament bazat pe stimulări pe calculator.

Citește și : Guvernul Canadei a iniţiat procedura de extrădare în Statele Unite a directorului financiar Huawei

Tags: Donald TrumpFoal EagleHanoiKey ResolveKim Jong Unmanevre militareStatele Unite
Categorii: Știrile zilei