Statele Unite şi Marea Britanie fac apel la respectarea legii în Pakistan

Publicat:

Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul britanic de externe James Cleverly au cerut împreună, marţi, respectarea legii în Pakistan după arestarea fostului premier Imran Khan, eveniment care a provocat manifestaţii în întreaga ţară, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Vrem doar ca orice se întâmplă în Pakistan să respecte legea, Constituţia”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken la o conferinţă de presă comună organizată la încheierea convorbirilor bilaterale cu ministrul britanic de externe James Cleverly.


Citeşte şi: Patru morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac asupra unei sinagogi din Tunisia

“Vrem să vedem o democraţie paşnică în această ţară. Vrem să vedem că legea este respectată acolo”, a declarat ministrul britanic James Cleverly, referindu-se la “relaţia strânsă şi de lungă durată” a ţării sale cu Pakistanul.

Ambii oficiali au refuzat să facă comentarii suplimentare, declarând că nu au fost încă informaţi pe deplin cu privire la această chestiune.

Fostul prim-ministru pakistanez a fost arestat marţi în timp ce se prezenta la o instanţă din Islamabad pentru a se confrunta cu acuzaţii de corupţie. Arestarea sa a stârnit proteste pe întreg teritoriului Pakistanului.

Citeşte şi: Donald Trump este VINOVAT de agresiune sexuală – Black News

“Aşa cum am spus în trecut, Statele Unite nu iau o poziţie în favoarea unuia sau altuia din candidaţii politici sau în favoarea unui partid faţă de altul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, întrebată despre arestarea fostului premier Imran Khan.

Pakistan este un aliat al Statelor Unite. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.