Statele Unite sunt dispuse să scutească de sancţiuni responsabilii militari care se alătură taberei lui Juan Guaido

Publicat:

Statele Unite sunt pregătite să scutească de sancţiuni responsabilii militari care se alătură opozantului Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, a anunţat miercuri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Statele Unite vor avea în vedere scutirea de sancţiuni a oricărui înalt responsabil militar venezuelean care se bate pentru democraţie şi recunoaşte guvernul constituţional al preşedintelui Juan Guaido”, a scris John Bolton pe Twitter.


Citește și : Armata rusă a testat cu succes o rachetă intercontinentală Iars

“În caz contrar, circuitul financiar internaţional le va fi complet închis”, a avertizat consilierul preşedintelui Donald Trump, îndemnându-i pe militarii de la Caracas să facă “alegerea potrivită!”.

SUA au adoptat stricte sancţiuni economice pentru a încerca să îl îndepărteze de la putere pe liderul socialist Nicolas Maduro a cărui realegere în fruntea ţării nu o recunosc. Washingtonul a lansat deja un apel armatei să se alăture taberei lui Juan Guaido.

Opozantul, care prezidează Adunarea Naţională, s-a autoproclamat săptămâna trecută preşedinte interimar al Venezuelei, cu sprijinul imediat al Statelor Unite şi al altor 40 de ţări.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a acuzat mai devreme regimul lui Nicolas Maduro că “blochează” ajutorul umanitar trimis în Venezuela, în special de SUA, în coordonare cu tabăra lui Juan Guaido. Nicolas Maduro se opune acestui ajutor, considerând că este preludiul unei intervenţii militare străine.

Citește și : Guvernatoarea statului american New Mexico retrage Garda Naţională de la graniţa cu Mexic

Washingtonul exercită o foarte puternică presiune asupra regimului Maduro, afirmând că “toate opţiunile”, inclusiv militare, sunt pe masă pentru a-l face să părăsească puterea.

În cursul discursului tradiţional privind Starea Uniunii, Donald Trump a dat asigurări marţi seară că sprijină “poporul din Venezuela în căutarea sa nobilă a libertăţii”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Seceta amenință să distrugă rasa de capre siciliene, din laptele cărora se face brânză ricotta

Seceta amenință să distrugă rasa de capre siciliene, din laptele cărora se face brânză ricotta Un soare arzător care strălucește pe dealurile aride din San...

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină Decizia Novo Nordisk de a opri vânzarea insulinei cu...

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu)

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu) Beneficiul medicamentului Leqembi de la Eisai și Biogen la pacienții cu Alzheimer în stadiu incipient pare să crească...

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu)

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu) Concentrațiile de metale grele găsite în porții unice de ciocolată și produse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.